Direktlänk till inlägg 2 december 2011
Matlagning till Jackie igår, det blev puréer med majs, päron och katrinplommon. Inte ihop alltså. Supersmidigt att frysa ner i istärningsformar, när de frysit lägger man bara över i fryspåsar och stoppar tillbaka i frysen. Nu har vi flera påsar med purétärningar, perfekt ju!
Gjorde dessutom en laddning lunchmat till liten. Godaste hitills måste jag säga. Tog några potatisar, en stor morot, en liten schalottenlök och kokade med några pepparkorn (som jag plockade bort sedan förstås). På slutet av koktiden la jag ner några körsbärstomater. Sedan mixade jag tillsammans med en klick smör, och kryddade med fryst basilika. Hade det varit en barnmatsburk hade det nog hetat Italiensk gryta eller nåt.
Frysta päronpuréhjärtan. Kryddade med lite kanel dessutom, gottans!
Gårdagens lunch! Italiensk gryta (vi kan väl kalla den så?), päronpuré och plommonpuré. Vi har börjat använda pipmuggen istället för nappflaska, och hon gillar't!
Majs är najs!
Nu var det helt bedrövligt längesedan det kom någon uppdatering här, tråkigt kan jag tycka såhär i efterhand men så blev det. Imorgon är det en stor dag för Pella, vår lilla bebis, som ska börja förskolan! Det känns himla kul och spännande ty...
Så himla lurigt det här med barna, att veta när de är friska eller sjuka eller på väg att bli friska eller sjuka. Jackie kräktes i lördags, hade feber i söndags, var pigg som en mört måndag, gick på dagis tisdag (2,5 dygn sedan kräka, 1 feberfri dag ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 | 9 | 10 |
11 |
|||
12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | |||
26 |
27 |
28 |
29 | 30 |
31 |
||||
|