Alla inlägg under juni 2012

Av Helena - 8 juni 2012 22:45

Den första födelsedagen har passerat. Lill-fröet är numera en 1-åring. Tyckte det var nyss folk ohade och ahade och frågade hur gammal hon var och man svarade 4 veckor. Det är inte nyss, det är för sjutton ett år sedan. Det bästa året någonsin.


Vi har bara varit hemma och chillat idag, jag och Jackie. 


 


Vi började med sång och paketöppning. Paketet var inte så intressant, men att vi kom in bägge två och sjung för henne var jäkla kul.


Hann leka lite med pappa innan han drog till jobbet.


 






                  



Läste superfina böcker om havsdjur och husdjur från pappas jobbarkompisar.


 


Lekte på gräsmattan medans mamma klippte gräs. Mitt i allt kom en present med posten, från pappas moster Britt. En superfin kofta och ett kort med en ko. Behöver jag säga att kossan var roligast? 


 


Sedan var det middagsdags, och tydligen fick man äta hur man ville när man fyller år. Det blev raka vägen till duschen efteråt.


 


Nu sover vårt hjärta och vi fixar inför morgondagens kalas. Som de nattugglor vi är är Tomas på väg ut i garaget en sväng och jag lagar mat för fulla muggar.

Av Helena - 7 juni 2012 23:09

  

Imorgon ska vi väcka Jackie med traditionsenlig sång och paketöppning i sängen. Vi har inte laddat på jättehårt faktiskt, det blir bara ett paket. Men vilket paket sen! 1-åringen i mig är avis!


Förrutom firande i morgonbitti blir det lugna puckar på Linnéagatan hela födelsedagen. Jag och Jackie ska mysa och leka, och jag ska fixa och förbereda inför lördag. Göra tårtfyllningar och påbörja en laddning Lörans fisksoppa. Allt för att det ska gå smidigt och snyggt till på lördag, som är Stora Kalasdagen. Alla Jackies stora kompisar kommer och grillar hamburgare och käkar tårta på dagen, och så kommer mormor, morfar, farmor, farfar, gammelfarmor och gammelfarfar på eftermiddagen/kvällen. Då blir det fisksoppa och sedan tårta igen.


Tänk att hon fyller 1 imorgon! Det är konstigt att man inte har en bebis längre utan ett barn. Helst skulle jag vilja gå upp till henne i sovrummet, lyfta upp henne i famnen, krama henne hårt som attan och bita lite i de där jäkla gokinderna. Men, jag har ju faktiskt varit förälder i ett helt år, och är det något jag lärt mig så är det: Väck för fan inte det barn som sover! Alltså avstår jag. 

Av Helena - 7 juni 2012 21:44

Idag var Jackies småpolare här på kalas. Meja, Lilly och Algot. De lekte och stojade järnet medans morsorna käkade räkpaj och födelsedagsfika. Jäkla mysigt. 


 


I NoaNoa-klänning som hon fick av Ante och Sara när hon föddes. Nu passar den! Lite brydd och nyvaken J här.


 


 


Varsitt Marie-kex till de små.


 


Hela kalasgänget!


 


När alla vännerna gått hem lekte vi lite innan vi däckade. Bollbana (?) från Meja.


Tack för att ni kom och för alla fina presenter!


För ett år sedan när vi gick och la oss visste vi inte att vi skulle få en bebis nästa dag. Overkligt! 



Av Helena - 5 juni 2012 21:16

 


På fredag får vi en liten 1-åring i familjen, och det ska vi fira såklart! Det blir kalas på lördag kl 12 med korvgrillning och tårta. Alla som känner att de vill komma är varmt välkomna! Man kanske kan slänga iväg ett sms dock, så vi vet hur mycket korv vi ska stoppa. 


Idag har jag bakat järnet; oreo pops, cupcakes och en tårtbotten. Vi tog en paus och åkte till Himlabadet och plaskade med Meja och Lilly, supermysigt tyckte Jackie. Dessutom mörar det ur bra att vara på badhuset, så man kan räkna med lite lugn och ro när man kommer hem och barnet däckar i sin säng i två timmar.


Nu: The Killing.

Av Helena - 3 juni 2012 16:20

Det regnar, blåser och är allmänt ruskigt ute. Alltså har vi en inne-dag. Passar på att laga lite storkok inför veckan #flitig tjej. Tomas är ute i garaget och bygger arbetsbänk och monterar gymet. Spännande! Vi har surfat runt efter lite affisher som ska pryda väggarna där ute. Arnold back in the days ska det vara.


 

Tomas är ute efter inspiration..



..och jag vet väl inte riktigt vad jag är ute efter. Gillade den här dock.


Igår var Dan och Sandra här och käkade middag, och vi fick träffa världens sötaste Vincent. Så sjukt söt, och så overkligt att man hade en likadan för bara ett år sedan. Jackie kändes väldigt stor plötsligt. Man kanske skulle ha en bebis varje år? Nåväl, en jättetrevlig kväll hade vi! Käkade hemmagjord ravioli (!) som fick helt okej betyg. 


Nej, tillbaka till min matlagning. Vego-lasagne med zuccini och champinjoner är i ugnen, dags för moussaka. Gött. Lasagnen är faktiskt sjukt god, bättre än vanligt med köttfärs tycker vi. Intressant, är annars inget vego-fan. 


En till de stora och en till den lilla. 


 


Trevlig söndag, hoppas det inte regnar på er. 

Ovido - Quiz & Flashcards