Alla inlägg under december 2012

Av Helena - 7 december 2012 22:43

Nu går jag och lillasyster och lägger oss. Lillasyster som faktiskt har ett namn nu. Vi håller på och suger på det här hemma fortfarande. Känns stort och fint att kalla det lilla pyret något riktigt.

Idag går vi in i vecka 31 förresten.

30+

Av Helena - 5 december 2012 21:57

Här går det undan. Och någon bloggning är det dåligt med, tyvärr. Men det är ju så den här tiden, kvällen börjar ju liksom direkt när man går hem från jobbet och det är SÅ lätt att bara komma hem och sjunka ner i soffan. Det finns liksom ingen tid eller energi till annat än det absolut viktigaste. Men, en liten uppdatering ska vi ha i alla fall.


- Magen växer som attan. Vi är i v 30 nu, snart 31. Känns helt otroligt hur fort det gått på slutet. Förra svängen minns jag att jag tyckte att när det väl blev v 30 så är det himla nära till förlossning. Det vet jag nu att det inte är, de här sista 10 veckorna kommer tids nog att släääpa sig fram och aldrig vilja ta slut. Men det gör inget! Inga större fel på mig heller, än så länge. Rätt otymplig är man ju vid det här laget, men det funkar. Lilla-syster gör sig påminnd mest hela tiden. Rejäla sparkar och vändningar, och på slutet även hicka så att hela magen hoppar. Vi var hos barnmorskan igår hela familjen och mätte och lyssnade på hjärtat, och allt såg så fint ut så. Bra värden på mig med. + 11 kg nu, och det tycker jag känns helt okej. Hjärtljuden låg på 138. Omfödersketräff har vi också hunnit med, i måndags. Men alltså, nog är det trevligt att gå tidigt från jobbet för att sitta på en säck och prata förlossningar, men inte vet jag om det gav så mycket. Tomas tyckte då inte det i alla fall :)


- Jackie, hon bara växer och växer hon med! På slutet har hon blivit så himla stor tycker vi. Utvecklingen har verkligen gjort ett jätteskutt. Mest skillnad tycker jag det är vad gäller mat och ätning. Hon har ju varit så himla kräsen, vägrat bli matad men haft lite svårt att hantera skeden själv samtidigt. Inte så lyckad kombo. Men nu äter hon det absolut mesta vi gör åt henne, och hon har blivit riktigt skillad på både sked och gaffel. Och på att dricka ur en vanlig mugg istället för pipmugg. Så sött! Hon har också börjat få riktig gröt istället för bebisgröten. Så himla lättsamt att vi kan sitta och äta samma mat alla tre samtidigt utan att måsta sitta och truga/mata/stöka med henne precis hela tiden. 


Hon har också börjat prata mer och mer. Eller prata, men hon försöker säga fler och fler ord då. På senaste tiden kan vi lägga till följande:


Tittut - Tittuuu

Boll - Bååhhh

Babar - Babaaaah


Dessutom tycker jag att hon blivit lite bättre på att svara om man frågar saker. Nej kan hon ju säga, men det säger hon ganska godtyckligt eller när hon spelar pajas. Ja säger hon inte, men däremot hummar hon liksom som svar om det är ja. Typ "Vill du ha mat?" "Mmmm". Praktiskt!


- På jobbfronten har Tomas steppat upp, och jag har steppat ner. Från och med den här veckan jobbar Tomas onsdag till fredag och jag är ledig onsdagar. Torsdag och fredag kommer Jackie vara hos antingen Matfors eller Skedvik. Känns jätteskönt att trappa ner lite. Och overkligt att man hade det så här gött jämt förrut. Idag till exempel klev vi upp vid 7.30, åt frukost och tog sedan pulkan och gick på affären. Hem, gjorde morotssoppa och saffranspannkaka, och sedan kom Sofie och magen på lunch. Supermysigt! Längtar till det bara är såna dagar! 


- I övrigt har det inte hänt så mycket. Det har blivit vinter och supermycket snö, och vi har fått inviga våra snöskyfflar några gånger om. Längst upp på önskelistan står nu en snöslunga, haha! Vi har pyntat och gjort lite adventsfint, och så har vi hämtat en julgran som just nu står och trycker utomhus i väntan på att få komma in i värmen. Nu blir det ju inget julfirande hemma hos oss, men såklart måste vi ju ha gran och hela kittet ändå.


Ja, det var det! Nu är det bäst man går och knoppar om man ska orka upp imorgon. Tomas tar med sig Jackie ut till Matfors innan jobbet, så vi lär hjälpas åt så att han kommer iväg i någon vettig tid. Lite störigt att han börjar så tidigt bara. 



Ovido - Quiz & Flashcards