Alla inlägg under december 2011

Av Helena - 21 december 2011 22:40

Har just lagt ner vår lilla böna som envisats med att vara vaken och böka fram till nu. Vad händer?! De senaste kvällarna har hon varit jobbig. Hon börjar vid läggdags med att vara jättetrött, så trött att hon knappt kan äta. Efter att fått i sig lite välling däckar hon direkt, för att sedan vakna någon tidning senare hungrig. Det är väl någon av alla dessa faser antar jag. Dagtid har hon också ändrat sig när det gäller sovningen, så just nu har jag ingen som helst ordning känns det som. Förrut sov hon alltid tre gånger per dag, nu bara två, och det är rätt svårt att veta när och hur länge som blir lagom för att hon ska orka vara uppe och glad resten av dagen. Jaja. 


Ikväll har jag varit på Afterwork med några sköna jobbarkompisar. Sjukt kul! O'learys blev det, smaskens! Gick hem vid 21 för att fixa och städa inför imorgon. Han som köpt lägenheten ska komma hit och kolla en sista gång och sedan ska vi skriva kontrakt. Skönt att få det gjort. 


Nej, dags att krypa ner i bingen. På tal om bingen, vi är så himla nöjda med vår nya säng! Så underbart skön. Tempur är verkligen helt fantastiskt! Men det är en jäkla koloss. Känns som att den tar upp hela sovrummet (det gör den naturligtvis inte). Tur att vi flyttar snart och får lite större   

Av Helena - 20 december 2011 15:25

Några har undrat om det där med barnmaten. Jag är absolut ingen expert på området, men tycker det är roligt att fixa och har lyckats knåpa ihop några bra grejer på resans gång. Tex min lasangevariant som både jag och Jackie tycker är smaskens. 


Jag har kommit fram till att det är smidigt att ha barnmat i frysen som man enkelt kan kombinera lite olika när man tar fram och tinar. På så sätt slipper Jackie äta precis samma mat flera dagar i rad. Alltså gör jag tex en "lasagnegrund", och tillsätter sedan lite olika saker vid servering för att få lite olika rätter. 


Så här har jag gjort.


Koka grönsaker (jag har tagit en bit (5-10 cm) zuccini, en stor morot och en vitlöksklyfta, men vad som helst går såklart bra). När grönsakerna kokat ett tag slänger jag i lite pasta, typ 1 dl. Har använt risoni-pasta, ser ut som ris och är alltså små och lätta att mixa. Kokar sedan tills pastan är lite mer än färdigkokt, inget al dente här! På slutet av koktiden slänger jag ner några körsbärstomater, typ fem stycken. Tomaternas skal släpper från själva tomaten när man kokar dem, och vill man kan man alltså pilla bort skalet och plocka bort det. Skalet blir nämligen inte så bra att mixa, det går liksom inte sönder. Så plocka gärna bort det, det är enkelt. 


När allt kokat klart är det bara att sila av vattnet. Spara vattnet ifall det behövs spädas! Mixa till lagom konsistens. Tillsätt en skvätt grädde, lite riven ost och en klick smör. Bebisar gillar ju fett! (Och vi gillar tjocka bebislår) Smaka så att det smakar gott, och passa så att det inte blir för mycket grädde. En skvätt räcker för att få fram smakerna, för mycket tar över så att man inte känner grönsakerna. 


Eftersom det här är en grund till lasagne vill jag variera kryddningen efter vad jag har till (köttfärs, kyckling, fisk etc). Alltså kryddar jag inte lasagnen, utan det är klar nu. Ner i burkar, Jackie äter ca 1 dl av det här, samt tillbehör då. 


När jag sedan ska servera plockar jag bara fram en burk "smet", och så väljer jag något att ha till, tinar upp, blandar ihop och kryddar sedan. Får hon lasagnen med köttfärs eller kyckling brukar jag ta basilika och svartpeppar. Till fisk (som jag inte provat än men ska göra imorgon) tänkte jag ta dill, citronsaft och vitpeppar. Då blir det som skaldjurslasagne tänkte jag. Utan skaldjur, men med lax i alla fall. Vi får se vad hon tycker. 


Japp, det var det. Lycka till i köket! 

Av Helena - 20 december 2011 15:16

Idag har vi hängt med Åsa och Lilly och Linnea och Adrian. Vi har promenerat i vintervädret och sedan åt vi lunch. Medans vi väntade på Linnea och Adrian passade Jackie och Lilly på att leka lite på vårt köksgolv. 


 


                                           


 


Adrian stackarn fick inte vara med på bild, när de kom var vi så hungriga så då blev det lunch på en gång   

Av Helena - 19 december 2011 15:36

Idag har vi hemmadag med diverse pyssel. Vi har lagat barnmat. Tycker jag gör det jämt, men det går ju åt. Idag blev det lasagne. I puréform såklart   


Annars har jag grejat i sovrummet inför sängleveransen. Fick dåligt med hjälp av Levis, förrutom uppmuntranade tillrop då.


 


Sedan pausade jag med lite julgodis. Rocky Road, smaskens!


   


Jul har det blivit i vårt lilla bo i helgen. Mysigt!


 


Efter den här julen åker plastgranen ut, det är ett som är säkert. Nästa år och alla andra jular ska vi ha riktig gran. Som luktar skog och inte förråd och gammal hockeyhandske. 


Framåt kvällskvisten kom sängen, vilket medförde att vi fick fulla lägenheten med kartong. Nu har vi äntligen rensat, Tomas har varit på återvinningen och fyllt upp hela kartongcontainern, vi har burit ner den gamla sängen i källaren för vidare leverans till Fyndlagret på torsdag. Nu ska jag pusta ut lite, sedan måste jag fixa lunch till imorgon. Åsa och Lilly ska följa med oss på en promenad, därefter kommer Linnea och Adrian och gör oss sällskap på lunch. Det blir nog soppa. Ja. Det var det!

Av Helena - 18 december 2011 11:31

Igår när vi vaknade konstaterade Tomas att han inte stog ut en sekund till. Vi behöver en ny säng pronto! Sagt och gjort. Vi drog iväg på Sova för att prova lite sängar och få lite hjälp med vad man ska köpa. Det slutade med att vi slog till på en Tempursäng på kampanj. Hur bra som helst! Imorgon kommer den och det ska bli såå skönt. Hoppas att den hjälper mot Tomas rygg så att man slipper ha en halvdöd sambo på morgnarna 


Varsin Tempurkudde fick också följa med hem. Jag måste erkänna att jag var lite tvekis på Tempur, tycker materialet är riktigt skumt. Vi testade först en variant, som var rätt hårt till en början och det är ju inte så skönt. När de formar sig blir det ju förstås bra, men det blir ju inte den här gosiga känslan. Sedan fick vi prova en värre (dyrare) variant som var mycket mjukare och formade sig snabbare. Den var super! Och på kampanj dessutom. 


Så här fin är den. Fast vi köpte ingen huvudgavel. Någon måtta får det vara. 


   


Idag är det 4:e advent och snöväder ute. Inne är julgranen klädd och klapparna inslagna (superfina paket i år, måste knäppa kort). Jag ska hämta upp syrran sedan och vi ska baka segkaka till julafton. Hinner vi blir det nog köttbullar också. 

Av Helena - 16 december 2011 09:09

Så här såg det ut hos oss lite tidigare i morse.


     


Mysigt att få komma över i vår säng tycker Liten. Inatt slog hon sömnrekord och vaknade inte förrän 7.30 I och för sig somnade hon sent, inte förrän 9.30 ungefär. Men ändå! Att hon inte vaknar av Tomas väckarklockor är helt otroligt. Själv flyger jag upp. 


Idag är planen att vi ska ta oss ner på stan och leta julklapp till moster. Sedan ska vi möta upp Johanna och Meja och ta en promenad. Så skönt! Längesedan nu, det har ju varit så halt. Därefter blir det nog hem och få någon ordning på utseendet, ikväll är det nämligen julfest med jobbet. Kul! 


Häromdagen lyckades jag fånga den här badbruden på kort. Det är roligt att bada nu när man kan sitta. Och plaska. 


 



                                                                 


Nu ska jag torka upp kattkräk på och omkring köksbänken. Fräscht. Trevlig fredag!

Av Helena - 15 december 2011 21:12

Japp, då var lägenheten såld. Vansinnesbudgivningen slutade efter många turer på 875 000 kr!!! Det är ju helt absurt! Men vi är glada såklart   Under mina år som bankman har jag aldrig varit med om att en tvåa sålts så dyrt. Helt jäkla otroligt.  


Tillträde för köparen blir 15 mars, vilket ju blir helt perfekt med tanke på att vi får huset 1 mars. Vi flyttar ju direkt in utan att ändra något och då räcker ju två veckor jättebra. Slipper vi så lång tid med dubbla kostnader för boendet. 


Ja, vad ska man säga. Det är en nöjd familj i soffan i kväll!

Av Helena - 15 december 2011 11:26

Ännu en hemmadag för oss. Eventuellt tänkte vi gå ner på stan en sväng och leta julklappar. Moster och pappsen har vi kvar, men resten är klara så när som på lite småfix som vi ska ordna ikväll. Ikväll blir det dessutom julbord på Ikea med Dan, Sandra, Linnea och Fredrik. Alex och Johanna kunde inte följa med, eftersom de köpt hus och ska skriva kontrakt då. GRATTIS TILL DEM! Och nära oss är det dessutom, grattis till oss!  


Passar på att ägna dagen åt lite kolakokning, supergod chokladkola som jag dock inte riktigt vet hur länge den ska koka.. Vi får hoppas på det bästa där. Tänkte även passa på att tvätta Jackies nerkräkade sängkläder så hon får rent och fint i sängen. Ja, och så dimper det ju ner nya bud på lägenheten då och då. Sämre kan man ha det   Budgivningen har gått från 650 000 till 790 000 kr, och ja, vad ska man säga? Jag är rätt nöjd!  

Ovido - Quiz & Flashcards