Alla inlägg under november 2012

Av Helena - 10 november 2012 09:11

Helg igen, och den här gången är det vecka 27. 65 % avklarat, 96 dagar kvar till BF. Och nu är det inte ens särskilt jobbigt! Men visst märks det att man närmar sig slutet och att bebisen är ganska tung därinne. Några "nya" preggo-symtom som dykt upp är halsbränna, ilningar och liksom tyngd neröver samt att jag måste kissa hela tiden. Börjar även bli lite bökigt att sova i och med att magen är börjar bli tung och putar ut rätt mycket. 


 


Känns som att det bara är kassa bilder härinne nu, men huvudsaken man ser magen eller hur? Och det gör man ju. En riktig kula nu!


Jackie har blivit 1 år och 5 månader, och jag tror verkligen hon är inne i någon konstig fas just nu. Har inte funderat på såna saker på väldigt länge nu, men just nu är hon verkligen inte roligt. Extremt gnällig och tjorvig hela tiden, så fort hon inte får precis som hon vill blir hon stortokig och gråter. Enda gången hon är helt nöjd är när vi verkligen leker och busar med henne. Lite stökigt för man vill ju gärna att hon kanske kan leka själv medans vi fixar med annat. Men nej, 100 % uppmärksamhet är det tydligen som gäller. Behovet av att stimuleras är helt plötsligt hur stor som helst, får hon träffa andra barn är det inga som helst problem. Känns nästan som att hon börjar ledsna på att bara vara hemma med oss. Men det kanske är bra på ett sätt, att vi alla är redo när det är dags för dagisinskolning. Hon är väldigt gullig i alla fall nu, babblar massor. Det mesta är såklart obegripligt, men ibland märker vi att hon försöker säga riktiga ord. Bok till exempel, är ko-ko. Eller bara ko. 


Nej, nu har Tomas kommit upp ur sängen. Frukostdags!

Av Helena - 5 november 2012 20:49

Imorse pallrade jag och magen oss iväg till barnmorskan för 25-veckorskontroll. Är alltså i v 25 +3 idag då, typ. Allt såg finfint ut! Mina värden kommer jag inte ihåg, och de säger mig inte så mycket heller, men de var tydligen väldigt bra då. SF-måttet var 25, och hjärtljuden 152. Över 150 betyder tjej, så jag tar det som en bekräftelse. 


Hon är stor nu, lillasyster. I helgen rörde sig magen så där ordentligt för första gången. Sådär så att man inte måste titta noga för att se sparkarna, de går liksom inte att missa från utsidan. Pang säger det genom tröjan. Mycket faschinerande och distraherande. 


Fick även moderskapsintyget idag som ska skickas in till Försäkringskassan och då kändes det väldigt verkligt att jag inte ska jobba så himla länge till. Har inte reflekterat så mycket över det än, jag har ju nyss kommit igång att jobba! Men ju större magen blir, och ju mer liv det är där inne, desto mer fattar jag att VI FÖR SJUTTON SKA FÅ EN UNGE TILL! Kan inte förstå att jag om bara tre månader sitter här igen med en liten liten parvel. Längtar faktiskt lite nu.

 

Det här med jobb i alla fall. Det blev ju lite rörigt för oss när Jackies dagisstart sköts fram till januari. Tomas skulle ju vara hemma hela december med henne, men nu behöver han börja jobba några dagar i veckan från 3 december. Vi kommer nog att lösa det så att han jobbar tre dagar, och då är jag hemma en dag och så får hon vara hos farmor och farfar två. Blir nog bra det. Plus att vi får lite extraslantar när vi jobbar lite mer. Inte helt fel det heller.


Av Helena - 1 november 2012 19:58

Veckorna snurrar fort som tusan här, trots att den här årstiden är så sinnesjukt lång och seg. Imorgon går vi in i vecka 26, lillan är ca 35 cm lång och väger typ 600-700 kg. Stort! Graviditets-mässigt har jag en bra tid nu, det är inte alltför tungt och besvärligt och magen är inte totalt i vägen ännu. Dessutom inte så mycket ont i bäcken och ljumskar, har till och med promenerat till jobbet nu några dagar. Himla skönt. Är grymt hungrig hela tiden, bebis måste vara inne i en tillväxtperiod. Eller så är det bara jag som kommer att lägga på mig av allt extra jag stoppar i mig.. Hmm.. Nåja, då får det vara så. Pendlar mellan helt utsvulten och proppmätt. Men i det här tillståndet är det ett förhållandevis litet bekymmer, så det är ingen fara med mig :)


Tog en bild på magen också. Orkar inte föra över och fixa, så det får blir photo booth.



Rätt rund va? Sparkar och lever om som tusan gör det nu också. Helt underbart mysigt är det.


Vi gjorde om vårt vardagsrum förra helgen, tapetserade och hade oss. Mycket stolta! I veckan har det kommit upp både TV och nytt snurra-runt-ljud. Dock funkar ingenting än. Det är tydligen en hel vetenskap att koppla ihop det, så ingenjören här hemma måste få lite tid på sig. Hoppas att det funkar i slutet av helgen i alla fall. Igår fattade vi i alla fal ett hastigt och lustigt beslut om att slakta vår TV-bänk så att den ska passa in med nya grejerna. Tomas var inne på att köpa en ny, men vi blev snåla. Kapade istället av benen på den gamla och tog bort baksidan så att nya prylarna får ordentligt med luft (tydligen ett krav). Helt okej blev det. Och billigt. 


Förrutom att få ihop det med all elektonik ska vi också upp med lite tavlor på väggarna. Det tänkte jag börja med NU.

Ovido - Quiz & Flashcards