Direktlänk till inlägg 16 juli 2013

Pella 5 månader

Av Helena - 16 juli 2013 22:31


I lördags blev lillskrotungen 5 månader, så stort! Hon firade med att få en egen matstol, Tripp Trapp - likadan som syrran. En ny dyna fick hon också, hade ju kunnat ärva Jackies, men den var så himla sunkig tyckte jag. Så nu har alla varsin plats vid matbordet! Jackie är väldigt noga med vilken som är vems; Titti tol, mammal tol, pappal tol, Pillal tol. Lite svårt med s-ljudet kan man ana, haha! 


Hur som helst. Pella är världens goaste lilla knubbis. Hon är så himla glad jämt! Det är så himla mysigt nu när hon blivit en "riktig" bebis, en liten person.


Månadens status:


- Som sagt en riktig glader. Visst kan hon vara missnöjd sådär, men inte så hon blir ledsen och gråter, mer att hon vill ha uppmärksamhet. Då grymtar hon och har sig, och när hon får det hon vill ha (sällskap) blir hon superglad! Än så länge älskar hon alla människor, alla får bära och busa med henne. Kanske börjar visa liite tendenser till mammig- och pappighet, och det är väl som det brukar vara i den här åldern antar jag. 


- Lite kluven kring det här med sömnen. Nätterna är hur bra som helst, även om det varit lite stökigt nu en kort period då hon vaknat och haft fullt ös under småtimmarna. Utvecklingsfas tror jag. Nu är vi tillbaka till normalt igen: 19-07 oftast utan matning, eventuellt någon nappistoppning. Dagarna.. Ja, vad ska man säga? Vissa dagar är hur bra som helst, särskilt om vi är hemma och hon får sova inne i sängen. Då somnar hon oftast utan minsta krångel, bara i med nappen och på med snutten. Värre om vi är omkring och hon ska sova i vagnen. Verkar inte gilla ergonomisk sits så mycket, hon vill liksom ligga på sidan och det går ju inte så bra. Tack till Åsa som kom med förslaget om att lägga en kudde i "hålet" i vagnen, så att sitsen blir rak. Sedan dess har det blivit några längre lurar, vi får jobba på det. Tre eller fyra sovningar om dagen brukar det bli. Och, så länge nätterna går så bra ska man väl inte klaga på hur dagarna ser ut..


- Ammar fortfarande, men jag tror det börjar bli lite klent? Hon känns ofta hungrig. Vill inte börja med massa mer ersättning utan tänker att vi ska dit med gröt, mat och välling. Gröten verkar hon gilla, fast det är klurigt hur den ska hamna i magen. Idag käkade hon en liten portion till lunch, så det tar sig. Fick även smaka lite banan på eftermiddagen och det gick också ner även om det grimarserades en del. 


Dagsschemat ser ungefär ut såhär:


7-8 Vaknar. Käkar lite olika på morgonen, men någon amning i sängen blir det.

9 Käkar frukost, nu amning men ska bli gröt på sikt.

Sover

12 Ammar, blir nog mat här inom kort.

Sover

14-15 Ammar

Sover

17 Ammar

18.30 Ersättning

Godnatt.


Praktiskt med samma rutiner som Jackie, förrutom att Jackie inte sover hela tiden då. Efter lunch, när båda har ätit och jag lagt dem, då är det härligt! Då brukar jag äta lunch i soffan och lyxa med en kaffe efteråt.


- Det roligaste som finns är Jackie! Största idolen, och kommer säkert vara så länge kan jag tänka mig. Helt underbart att se dem skratta åt varandra. Börjar likna syskonkärlek!


 - Precis som förrut hänger hon lite här och där, växlar mellan gymmet, sittern, hoppgungan, gå-stolen, och så nu då matstolen. Vore skönt om vi kunde fasa ut några grejer. Bumbon tror jag inte kommer användas mer dock, tur vi köpte en beggad.


 - Jackie satt själv när hon var 5,5, och det tror jag inte att Pella kommer att göra. I så fall får hon sätta fart. Men snurrar på bra när hon ligger ner. Har rullat från mage-rygg och rygg-mage. Hon snor ofta från sida till sida och plockar med grejerna sina. Håller i grejer och suger på dem. Man har ju inte så mycket tid att "sitt-träna", det får komma av sig själv den här gången. Jackie kunde man ju liksom sitta på golvet med på ett annat sätt. 


- Är riktigt högljudd när hon sätter den sidan till. Jollrar rullande gurgel-ljud så det står härliga till. Och skrattar, massor.


- Inga tänder vad jag kan se, men tar ändå i och bits lite när hon äter. Kanske kliar och är på gång. 


- Längd och vikt har vi ingen koll på nu, nästa koll 15 augusti vid 6 månader. Sportar allt från 62 till 80 i kläder, mamma tar på det som passar.


Dags att runda av kvällen nu. Sista veckan sjävla för mig och tjejerna, semester för Tomas nästa vecka och sex veckor framåt, underbart! På lördag far vi till stugan i Gafsele. Åsele marknad och Lycksele djurpark har vi tänkt, och förhoppningsvis lite sol och bad också. Jackie har förresten strulat färdigt med sömnen, nu är hon återigen superlättsam och härlig. Bara att lägga henne, både dag- och kvällstid. Vi har dock inte provat sova borta på ett tag, så det blir spännande. Håller tummarna att det går bra.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena - 31 augusti 2014 20:17

Nu var det helt bedrövligt längesedan det kom någon uppdatering här, tråkigt kan jag tycka såhär i efterhand men så blev det.     Imorgon är det en stor dag för Pella, vår lilla bebis, som ska börja förskolan! Det känns himla kul och spännande ty...

Av Helena - 10 mars 2014 18:13


Helt fantastiskt ute idag! Jag och Åsa rotade fram möbler och gjorde kaffepremiär i solen. Kommer sakna dagar som denna. Och just det, Pella gick 12 steg i helgen! I fredags 2, i lördags 12, i söndags inga tror jag. Så det var kanske lite nybörjar...

Av Helena - 5 mars 2014 21:32

Så himla lurigt det här med barna, att veta när de är friska eller sjuka eller på väg att bli friska eller sjuka. Jackie kräktes i lördags, hade feber i söndags, var pigg som en mört måndag, gick på dagis tisdag (2,5 dygn sedan kräka, 1 feberfri dag ...

Av Helena - 3 mars 2014 15:06

  Imorgon är det semmel-dagen, och eftersom vi ändå bara var hemma och hade ingenting att göra bakade vi semlor. Det gick riktigt bra faktiskt, och Jackie hade jättekul med sin deg som antagligen fick alldeles för mycket mjöl.             ...

Av Helena - 2 mars 2014 22:24


Har varit himla nöjd här ett tag över att vi inte varit sjuka på jättelänge, faktiskt. Inte sedan fasansfullt magsjukehelvete i början av december. Så det var väl dags. Tjejerna var hos Jan och Monica fredag till lördag, vi var på bio-date med syrran...

Ovido - Quiz & Flashcards