Alla inlägg den 30 augusti 2012

Av Helena - 30 augusti 2012 18:39

Det här med att Jackie ätit jäkla dåligt ett tag. Sjukt irriterande! Hon dissar både barnmat och att bli matad. Lösningen verkar vara att gå över till att hon får käka vår mat helt och hållet, och dessutom äta själv. Det har hon fått testa ibland och visst har det gått. Med varierande framgång ska tilläggas. Men nu är det alltså det som är grejen. Dessutom slog det mig häromdagen att hon nästan aldrig äter grönsaker. När vi gör mat till henne är det ytterst sällan som vi har i grönsaker, det blir mer typ ris/pasta/potatis och någon kött/fisk/kyckling, samt sås av något slag. Och jag har ju inte precis gjort sallad till henne vid sidan om. Skärpning! 


Idag var det alltså premiär för en ny företeelse; familjemiddag. Falukorvslåda med dijonsenap blev det (med både paprika och majs i, bra där!) samt tomater och gurka till (vi siktar högt på en gång). Och ja, hon åt väl inte mest i familjen kanske, men det var ändå en klar framgång. Kul! Fortsättningsvis ska vi alla äta middag tillsammans klockan fem. Annars brukar Jackie få mat då, och så äter vi senare.


Detta betyder att vi ska skriva matlista så att Tomas kan ha middagen klar tills jag kommer från jobbet. Det här blir intressant.

Av Helena - 30 augusti 2012 12:23


Jag tycker det ser ut som.. ? Är det en..? Jodå, en lite korvbit har hon stoppat in! Och lite pasta. Uuuuunderbart!

Av Helena - 30 augusti 2012 09:37

Efter en riktigt ynklig dag igår så är läget med lill-bönan MYCKET bättre idag. Skönt! Gick och la oss i hyffsad tid för att hamstra sömn inför en till vakennatt, men ingenting hördes förrän runt 6 och det får man väl ändå tycka är helt okej. Ingen feber då, och en hel falska välling gick i. Sedan var det full fart i några timmar och nu har hon däckat.


Igår var det annat. Penicillinet fick vi tag på på förmiddagen så att hon kunde få första svängen rätt tidigt. Hon har ju bara fått penicillin en gång tidigare. Då gick det superbra och hon sög nästan själv från sprutan. Nu blev det inte riktigt så. Storgråt och spotta ut, för att sedan tok-kräkas upp precis allt hon fått i sig under förmiddagen. Över hela sig, köksbordet och golvet. Härligt! Vi satt även och åt frukost. Sedan var det likadant nästa gång hon skulle få, minus kräkning men med ännu mera gråt och bråk. Kändes lite hopplöst då. Vi ringde VC och tjatade till oss ett nytt recept med samma smak som hon fått gången innan och hämtade ut den lagom till sista dosen för dagen. Och då gick det bra. Och imorse svalde hon allting utan problem (inte glatt kanske, men man kan ju inte få allt). Alltså, penicillin med kakao/citron-smak - vad är det för jävla påfund?


Hade en supertrevlig kväll med tjejerna igår på Ågläntan. Käkade fisk- och skaldjurssoppa och spelade musikquiz. Tråkigt nog för oss var det rocktema, schlager hade varit mer vår grej. Men kul var det ändå att komma ut!

Ovido - Quiz & Flashcards