Alla inlägg den 13 maj 2013

Av Helena - 13 maj 2013 20:20

Det här inlägget började jag skriva på den 13 maj.. Det är 10 dagar sedan. Bara att konstatera att tid är en lyxvara nuförtiden. 


Hur som helst. 



Förra veckan var jag på Jackies första utvecklingssamtal! Så roligt! Vilken förälder vill inte få en chans att prata om sitt eget barn liksom?? Skämt åsido så var det jättekul att höra hur de upplever henne och hur hon är på dagis. Fast egentligen är det ju så att VI ju känner henne bäst, och vi vet ju att hon trivs där och att det går bra. 


Utlåtande var i alla fall att hon verkar trivas jättebra, både med personalen och med kompisarna. Hon leker och röjer på dagarna, och tycker att det är särskilt kul med sång och dans (inte så förvånande). Pyssel och sånt är också skoj. När de är ute på gården är hon en riktig tuffing, sticker iväg själv och utforskar. Det har jag sett att hon gör, när jag lämnar drar hon ofta iväg helt på egen hand. Jag tycker att det ser lite ensamt och övergivet ut, men hon verkar hur nöjd som helst. Tydligen så brukar hon också hänga med killarna från stor-avdelningen. De tycker att hon är ganska festlig och brukar låta henne hållas, haha!


Äter gör hon bra på dagis. Lite förvånande, hon är ganska kräsen hemma. Men det kanske är godare mat på dagis, så då bunkrar hon upp där? Ska fasen googla lite dagismatsrecept och testa hemma.. Sover gör hon utan problem i vagnen.


Vi pratade också om vad vi har för förväntningar på verksamheten och personalen. Lite svårt. Vi har ju liksom inte mer förväntningar än att hon ska trivas och må bra än så länge. Man har ju i och för sig en önskan om att hon ska få någon form av bra grund socialt, känna sig trygg bland andra människor och så, och veta hur man beter sig. Men annars är vi så glada att hon är glad :)



Av Helena - 13 maj 2013 12:58

Hurra, hurra för lilla skrotan!


Längd och vikt får vi uppdatera på onsdag, då är det dags för BVC och första sprutan.


Annars:


- Sover bra nu! Har blivit lätt att lägga, oftast mellan 20 och 21. Ner i vaggan och dit med napp och snutte. Vi lägger henne på sidan, typ framstupa sidoläge. Oftast somnar hon direkt, men någon vända upp kan det bli. 


På dagarna är det oftast kortare stunder, runt 30 minuter kanske? Kan dock bli längre om hon ligger ute i vagnen och man har lite flyt. Då kan hon bränna av 4-5 timmar.


- Äter lite då och då, ungefär var tredje timme. Känner att jag vill ha lite rutiner här men det är lite klurigt. Får bli som det blir ett tag till.


- Sitter numera gärna i babysittern och tittar och plockar med leksakerna på bågen. Samma i babygymmet. Hon sparkar och jollrar och lever om som tusan. Dock är hon inte riktigt lika förnöjsam som Jackie var, utan vill ha mer uppmärksamhet, men roar sig själv längre och längre stunder vilket är skönt för mamman. En Bumbo köpte jag ju också som sagt. Den är poppis, men hon orkar inte sitta där så länge än. Lilla nacken måste nog bli lite starkare. 


- Är en så glad tjej! Hon vill gärna ha uppmärksamhet och när hon får det så skiner hon upp som en liten sol. Storasyster är också festlig, det är superkul att sitta i babysittern och titta när Jackie leker eller helst dansar bredvid. När man ser hur Jackie showar och Pella blir så himla glad, gud vad stort det är! Tänk vad kul de kommer att ha när Pella blivit lite större.


 


Fina fina lillgumman!


Update: Vägning och mätning gick kanonfint! 5 620 g och 59,5 cm. Lite mindre faktiskt än Jackie vid samma tid, 5 710 g hade vi där. Men fortfarande på genomsnittskurvan. Sprutan var väl lite av en otrevlig överraskning, men det gick bra och inga konstigheter efteråt heller. Skönt!

Ovido - Quiz & Flashcards