Alla inlägg under oktober 2011

Av Helena - 18 oktober 2011 21:14

Så otroligt trött och slut, och dessutom världens huvudvärk. Har legat med huvudet i Tomas knä och sovit hela kvällen. Nu har jag vaknat, borstat tänderna och tänkte fortsätta kvällen i sängen. Har inte tid att vara dålig nu.


Dagen har i alla fall bestått av träning på förmiddagen, sedan dopfix på eftermiddagen. Nu återstår: baka en kaksort till, välja ut kläder till mig själv och till Jackie, fixa bordsdekorationer, hämta dopblomma på fredag, hämta Tomas kavaj hos skräddare, köpa bordsduk... ja, det var nog allt. Skönt ska det bli när detta är över!

Av Helena - 15 oktober 2011 10:06

De senaste veckorna har vår sköna böna dregglat massor och gnagt på allt som inte varit fastspikat. Och igår bekräftades våra misstankar; Jackie har tänder på G. Stoppade in ett finger i munnen på henne, och visst var det en liten tand på väg ut i nederkäken. Som ett litet risgryn ser det ut där tandköttet har spruckit upp. Undra på att hon varit lite gnällig några dagar här. Köpte en bitring till henne, superpoppis!


 

Jackie 4 månader och 1 vecka. Handen är skön att gnaga på. 


Annars gör vi än så länge inte så mycket idag. Uppstigning strax efter 7, lika bra att passa på att tvätta lite. Anmärkningsvärt stor skillnad på helgmorgnarna förr och nu. Vi satt hur länge som helst och käkade frukost, läste tidningarna och drack kaffe. Kollade på klockan när vi började plocka undan, 9.15 Haha! Skönt tycker jag, dagarna blir så långa. Tomas ska iväg på innebandy en sväng, sedan ska vi ner på stan en snabbis och leta en skjorta till Tomas och ta en kaffe med Carro och Ante. Sedan drar vi till Skedvik en sväng och käkar. Bra lördag. 

Av Helena - 14 oktober 2011 10:36

Jag: Jackie, hur vore det om du skulle lära dig att gå?

Jackie: Kan jag väl.

Jag: Du förstår hur man gör och så?

Jackie: Ingen match, morsan. Watch this.



 

Går tydligen inte att rotera filmklipp. Man får rotera huvudet lite åt vänster så går det bra ändå.

Av Helena - 12 oktober 2011 10:05

I måndags var vi ju på visning på Dressyrvägen, måste ju skriva några rader om det. Huset är ganska litet, men ganska lagomt för vår nybörjarfamilj. Det är ett äldre par som bott där, men det ska säljas för att hustrun gått bort. Det är med andra ord inte kanske den stil man själv vill ha, och hela huset behöver på sikt renoveras. Samtidigt så är det inte på något sätt ofräscht eller sunkigt, så man skulle kunna ta det rum för rum. Vi tror att det skulle kunna bli jättefint! Och som sagt, för oss räcker det gott att ha ett mindre, lättskött hus med en liten tomt. Ett gulligt uterum var det också. Och massor med barn i området, nära till dagis och skola, samt stadsbuss runt knuten. 


Pappa kunde inte följa med i måndags, och vi vill gärna att någon kunnig ska titta också innan vi tar några beslut. Därför blir det nog en visning till i helgen. Förhoppningsvis är vi lika positiva efter den. Det var bara vi på visningen nu, så man kan ju hoppas att det bara är vi som är intresserade. Kanske kan man lyckas få lös huset billigare då också. Spännande spännande!


Nu ska vi klä på oss och gå en promenad med Johanna och Meja. Ska gå förbi på Olssons tyger också och köpa lite tyg till en mössa som jag tänkte prova att sy till Jackie. Får väl se hur det går... Sedan går vi hem till Johanna och Meja och käkar lunch. Mysdag!


 

Och bilklänningen åkte på, nya favoriten!

Av Helena - 10 oktober 2011 16:20

Måndagen har bjudit på tvättning, promenad i finvädret med Erika och Milo och hemmamys. Försökte ta lite fina bilder på lillan, men det ville sig inte alls. Tog i från tårna med fårskinn, volangtrosor och allt. Istället för att ligga snällt på mage och hålla upp sig på armbågarna kör Jackie någon superman-version där hon spänner hela kroppen och håller upp armar och ben som om hon flög. Det är ju sött också, men gör sig inte på bild eftersom det ser så jobbigt ut. Vi får försöka en annan dag. Trosorna fick jag med på bild i alla fall.


 


       Finfin höstdag!


Nu ska jag byta om och kamma håret, dags för visning på Dressyrvägen när Tomas kommer hem. Spännande!

Av Helena - 10 oktober 2011 15:59

- Är fortfarande världens goaste och nöjdaste bebis. Enbart ledsen om hon är hungrig eller trött, däremellan nöjd och glad.

- Sover hela nätterna mellan 19.00 fram till mellan 4.00 och 6.00 ungefär. Äter och sover (förhoppningsvis) en stund till i vår säng. Men sovmorgnarna är det definitivt slut med, runt 7.00 är det uppstigning om Jackie får bestämma.

- Äter på halvfasta tider. I sängen på morgonkvisten, därefter 9, 12, 15, 17 och 19. Ingenting på natten.

- Sover inte så mycket på dagen, men någon längre stund (ca en timme) brukar det bli. Oftast en stund på förmiddagen och en på eftermiddagen, ibland fler, kortare stunder.

- Helammar, men får ersättning i flaska av pappa när mamma är på vift.

- Har inte börjat med smakportioner än, men vi ska nog testa snart.

- Kan vända sig från mage till rygg och från rygg till sida. Inte rygg till mage än. Verkar inte vara så jätteintresserad heller.

- Sitter och står jättebra med lite stöd. Sitter hon själv tippar hon framåt över fötterna.

- Tycker fortfarande att babygymmet är roligt. Kan leka själv långa stunder, ligger då och plockar med sina leksaker. Sitter också gärna i babysittern och tittar på oss när vi tex grejar i köket.

- Har storlek 62.

- Ler och gör små glädretjut. Det har hänt att hon skrattat till, men bara någon enstaka gång.

- Dreglar och tuggar på allt möjligt, och har börjat suga på underläppen.


 

            


 

         


Visst är bilklänningen söt?


                     


Den randiga klänningen köpte mormor till mig i namnsdagspresent. På min namnsdag alltså, haha!

Av Helena - 8 oktober 2011 17:53

Grattis till våran lilla tjej som blir 4 månader idag!


 

                      

Vi väntar på att Johanna och Alex och Erika och Mauro ska komma på middag. God mat, gott vin och trevligt sällskap, låter som en riktig höjdarkväll. 

Av Helena - 7 oktober 2011 16:50

Gud så skönt med fredag. Inte för att jag och Jackie har så betungande vardagar precis, vi har ju hur gött som helst. Men för att Tomas äntligen får vara hemma med oss. Vi saknar pappan på veckorna. 


Idag har vi varit hos Sofia en sväng, jag, Johanna, Erika (som tagit sitt förnuft till fånga och flyttat hem igen!!!) och Therese. Fick ansiktsbehandling och färgade bryn och fransar. Nu känner man sig fräsch och fin. Sedan vi kom hem har vi gjort absolut ingenting. Rätt trist faktiskt, men jag kunde inte komma på något att göra. Städade igår, och köket hade jag röjt i tidigare. Hamnar i ett mellanläge där det inte finns mer att göra, om jag inte vill dra igång något större projekt, typ torka ur köksskåp (och det hade jag ABSOLUT ingen lust med). Alltså satt jag i soffan och kollade Lyxfällan på TV3Play. Jaja, man ska ha såna dagar med. 


Mäklar-Nina var här igår och kollade på lägenheten. Hon tyckte att om vi ville kunde vi sätta utgångspriset till 725 000, men att hon hellre skulle rekommendera 695 000 för att vara på rätt sida om sjuhundrastrecket. Så då gör vi så. Vi kommer nog att göra klart med fotografering och allt, så att om/när vi hittar ett hus så är det bara att lägga ut annonsen direkt. Känns lite konstigt, jag älskar vår lägenhet! Men det är klart, när vi hittar vårt hus så kommer det kännas helt rätt att flytta. 


Nej, nu ska jag börja förbereda för middag innan Tomas kommer hem. Han skulle åka på affären på vägen hem, och jag hoppas SÅ att det finns någon gott i påsen! Let's get this fredagsmys started!



Ovido - Quiz & Flashcards