Alla inlägg under augusti 2012

Av Helena - 16 augusti 2012 19:45

Idag har Jackie träffat sin kusin Loke för första gången. Det var kusinkärlek vid första ögonkastet!

Av Helena - 15 augusti 2012 22:22

Ligger i sängen och vickar på fötterna och begrundar. Har kommit på massa saker till hemmet som jag vill ha, men man kan inte få allt och alltså måste man prioritera. Alltså, det mesta i vårt hus är fräscht och hyggligt fint, men det är ju de där små grejerna. En tapet här och där, någon ny möbel hit och dit. Sovrummet är nog det rum jag tycker bäst om. Det är inte så stort, men himla mysigt med högt i tak. Ända till taknocken (heter det så?). Här är det heller inte mycket som behövs för att det ska kännas färdigt. Varsitt nytt sängbord vore nice, och en stoppad huvudgavel bakom sängen. Måste fundera vidare på vad vi ska hitta på, leta lite blocket-fynd kanske?

Besöket hos BM gick finfint i alla fall. Inga konstigheter. Hade fått upp typ 2,5 kg, helt okej tyckte jag. Tid för rutinultraljud är bokad till 20 september. Och innan dess hinner vi ju faktiskt tjuvkika en gång! Känns bra och lugnt det här!

Lika bra att knyta sig, Jackie har varit krasslig ikväll så man vet aldrig hur natten ter sig. Säkrast att bunkra lite sömn nu. Natti natt!

Av Helena - 14 augusti 2012 22:31

Glömde ju, köpte en potta idag. Den var kul, fast det var lite oklart vad den egentligen skulle användas till. Dög bra som TV-fåtölj dock.

Av Helena - 14 augusti 2012 22:00

Det har blivit mycket preggo-prat och lite Jackie-prat härinne nu ett tag. Det måste vi ändra på. Inte riktigt uppdatering heller på bra länge. Alltså.


Jackie 14 månader


- Är inte längre på något sätt en bebis, utan en riktigt stor liten tjej. Hon har verkligen vuxit om sig kroppsligt och utseendemässigt tycker jag. Ser mer ut som ett barn än en bebis.

- Går och går och går, och däremellan springer hon så gått hon kan. Klättrar gör hon inte, varken på soffan, trappan eller något annat. Tror inte hon kommit på att man kan. Rätt skönt för en annan i och för sig. 

- Dansar! Älskar att titta på barn-TV, typ Disney JR, där alla program är fullsmetade med sång och dans. Har försökt filma henne, men det är svårt att tajma in. Hon stampar fötterna, snurrar runt runt och vevar med armarna. Eller så kör hon sin sjukt roliga dans-stil som inte riktigt går att beskriva. Den MÅSTE jag försöka få med på film. 

- Äter det mesta, och riktigt bra dessutom. Matschemat ser ungefär ut som det gjort rätt länge; välling/gröt när hon vaknar ca 7, frukost med oss vid 9, lunch 12, mellis ca 14, middag 17 och välling innan läggdags vid 19. Nytt är att hon käkar mycket mer varierat, och att hon delvis äter vår mat. Fast just att äta vår mat är väl ingen jättehit än så länge. Men det mesta jag lagar till henne smaskar hon i sig utan problem. Har börjat gilla frukt och bär på ett helt annat sätt. Senaste tiden har hon goffat i sig bla jordgubbar, blåbär och persikor så det stått ut genom öronen. 

- Sover oftast två gånger om dagen fortfarande. Trodde ett tag att hon höll på att gå över till en gång, men nu verkar hon behöva mer sömn igen. På nätterna gäller nästan alltid 19-7.

- Pratar på sitt egna språk som ingen förstår. Vi har inte hört henne säga något ord-liknande ännu. Förrutom "mamma" då, det säger hon desto mer. Ett samtal med Jackie kan låta ungeför såhär:

- Jackie?

-Mamma?

- Kan du säga pappa?

- Mamma!

- Nej, pappa.

- Mamma!!

- Vart är pappa?

(Tittar sig omkring) - Mamma?

Nåja, hon lär sig väl någon gång.

- Leker gärna med sina leksaker. Vet vilka vissa grejer är, typ dockan, dockans napp och Barba. Lägger grejer i lära-gå-vagnen och kör runt med. Jag köpte en docksulky till henne idag, och den blev poppis direkt. Gillar också sin sångpåse, en bok som sjunger olika sånger, traktor med vagn och massa djur som, just det, låter! Allt som låter är kul. 

- Utomhus gillar hon att bada i sin pool, gunga och käka sand i sandlådan. 

- Har precis fått några nya gaddar, och med dem blir det totalt 16 tänder, åtta uppe och åtta nere.

- Har storlek 80 i kläder, men kan fortfarande ha 74 och lite i 86. 

- Älskar som sagt att titta på TV, och har börjat mysa ner sig med Barban och chilla framför något bra program (dvs Djungelhjul, Händige Manny, Jake och piraterna etc). Behändigt när man går upp på morgonen och själv är tröttare än tröttast. Då kan man passa på att ligga på sofflocket och vila en stund.


Och så en liten film-snutt från idag. Inget speciellt egentligen, men det är så himla kul att ha kvar även sånt här.



 


En rejäl uppdatering blev det där, men å andra sidan var det ett tag sedan sist. Nu går jag och knyter mig.



Av Helena - 14 augusti 2012 18:35

Var på stan en sväng idag för att luncha med Dan på jobbet. Passade på att brassa igenom HM´s mammaavdelning och speedshoppa lite kläder. Ett par byxor, ett par leggings, fyra tröjor och två par strumpbyxor blev bytet, perfekt! Nu är man i alla fall lite bättre kittad för jobbstart. Höstnyheterna hade inte kommit in än, så måste dit en sväng till om några veckor och checka in lite som jag spanat in på hemsidan. Den här gången ska jag se till att handla sköna mammakläder på en gång, istället för att som förra gången snåla till och inte handla just alls för att sedan i total frustration köpa supersköna och bekväma grejer i typ vecka 35 och sedan undra varför i h-vete jag inte gjort det tidigare. Dessutom var flera av grejerna riktigt snygga och kommer säkert passa lika när tvåan är ute som nu. Jag är ju inte speciellt stor än, så det borde väl inte bli så stor skillnad mot efteråt.


Hur som helst, efter min lilla shoppningrunda gick jag till Ludmila för att boka en tid för undersökning. Hade först inte tänkt gå till henne under den här graviditeten. Men det var så jäkla skönt förra gången i slutet att kunna få tid hos henne direkt det blev jobbigt och bli sjukskriven snabbt och enkelt. Alltså, vi kör hela rejset den här gången med. Man vet ju aldrig vad som händer. På tisdag ska vi dit första gången på undersökning och ultraljud. Det ska bli jättekul att se lillen i magen! Om det är en tjej eller kille får vi nog vänta till rutinUL med dock, på Jackie gick det i alla fall inte att se könet i vecka 15. Men kul ändå! Bara att hoppas att allt ser bra ut. 

Av Helena - 13 augusti 2012 22:03

Det här med att vara gravid alltså. Inte alltid kul! Efter att de första tidiga besvären lagt sig (thank God!) har vi gått in i en ny fas med, såklart, ont i bäckenet. Aj som fan. Man blir lite paff sådär när det dyker upp sådant ont så tidigt, men det beror ju faktiskt inte på att man blir stor och tung, utan på hormoner som luckrar upp bäckenet och gör det ostabilt. Det kan komma lite när som helst i graviditeten. Förra gången fick jag riktigt ont någonstans på mitten, men det gav med sig på någon vecka. Och nu kommer det onda och går lite nu och då, redan. Hoppas det inte tänker vara så här hela tiden ut. Idag hade jag så ont i ryggen/svanken att jag knappt kunde stödja på ena benet. Men bara några timmar mitt på dagen, jag har också hunnit med gräsklippning och städning. Skumt!


På onsdag ska vi i alla fall till BM på inskrivningssamtal. Kul att det händer något tycker jag. Från början så här går det ju himla långt mellan kontrollerna. Förhoppningsvis får vi även tid för ultraljud. Gud så spännande! Brukar ju vara runt v 18, så skulle tro att det blir redan om 4-5 veckor. Jag läntar! Vi kollade könet på Jackie på UL, och tänker så göra även denna gång. Är så sjukt nyfiken på om det är en lillebror eller lillasyster där inne. Vi får hoppas de kan se könet bara, annars vore det ju bra snopet.

Av Helena - 12 augusti 2012 21:42

Snabb genomgång av veckan som gått, delvis i bilder.

Stugan med Carro och Anna. Kräftor. Utflykt till Skatan. Blåbärsplockning. Spontan playdate hos Cissi och Algot. Trevligt hos Johanna och Alex med Dan och Sandra, pizza och för mycket grogg för karlarna. Fira mammas födelsedag med trerätters, igen på Skatan. Och så idag; promenad med Madde, hemmagjorda langos med Carro och Ante, blåbärssoppa med vaniljklimp till efterrätt. Nu; film i soffan, karl pluggar kemi och barn sover.

Av Helena - 12 augusti 2012 21:33

Söndagkväll var det här. Det gör ju inget, dagvill som man är i mammaledighet-mode. Snart måste jag dock skärpa till mig, och ha reda på både veckodagarna och vad klockan är. Tre veckor återstår av den här speciella tiden. 3 september är det back to business. Jisses. Förra sommaren kändes det som att det här året aldrig, alltså ALDRIG, skulle ta slut.

På det stora hela känns det bra att börja jobba, om än en liten aning skrämmande. Några saker där skon klämmer:

- hur ska jag lyckas ta mig dit i tid på morgonen? Min morgonrutin har blivit rätt utdragen, minst sagt.
- hur ska jag orka fokusera en hel dag? Hoppas att mos-hjärnan har gott läkekött och återhämtar sig snabbt.
- hur ska jag kunna vara ifrån Jackie varje dag? Och mest av allt
- vad fan ska jag ha på mig?

Men som sagt, i övrigt känns det helt okej!

Ovido - Quiz & Flashcards