Alla inlägg under april 2013

Av Helena - 14 april 2013 19:18




Dagarna och veckorna bara snurrar på här hemma. Vi har verkligen kommit in i vardagen, jag och tjejerna, och att ha två barn är numera lika självklart som att ha ett. Skönt att ha nått till den punkten. Men, blogga verkar jag inte hinna göra. Måste försöka klämma in lite mer av det, det är så himla kul att läsa i efterhand.


Lilla Pella har i alla fall hunnit bli två månader och gått från spädis till bebis. Alltså måste vi göra en ny liten lista.


- Sömnen funkar riktigt bra nu tycker jag. Har släppt det här med att hon ska somna i vaggan, det går bara inte. Det enda som blir är att jag och Tomas blir sura och griniga, haha! Nu får hon somna i vagnens liggdel nere i vardagsrummet, och så bär vi bara upp den till sovrummet sedan. Hon somnar oftast för kvällen runt 22, och det tenderar att bli tidigare och tidigare. Sedan sover hon till 4-5, käkar och sover till 7-8. I min säng då. Det som är lite stökigt med sovningen är att hon har så svårt att komma till ro. Nappen far ut och in, ut och in. Man måste liksom jobba lite med henne innan hon knoppar ordentligt. På dagarna är det inga rutiner alls, ibland knappt någon sömn alls, ibland hur mycket som helst. Någonstans har jag läst att sömn föder sömn och det verkar stämma. 


- Äter gör hon ungefär var tredje timme på dagarna, och en eller ibland två gånger på nätterna. Hon har fått prova ersättning några gånger, och det har gått bra. Nästa helg ska vi till Stockholm och då behöver farmor och farfar kunna ge flaska om det behövs, så då måste det funka.


- På dagarna hänger hon mest i babysittern och babygymmet. Hon är dock inte särskilt road av någon av dem tyvärr. Inte som Jackie som kunde ligga eller sitta hur länge som helst och filura. Gymmet går an ett tag, sedan blir hon less, men det tar sig. Det blir säkert roligare när hon kan titta runt mer och sträcka sig efter grejerna. Sittern är hon rätt ljum inför, den duger bara ett tag och då måste det finnas något roligt att titta på. Mamma som lagar mat eller något. Men då går det bra, och det är väl tur! Lekbågen som hör till har vi ännu inte hämtat från Sandra och Dan, måste göra det.


- En riktig gladskit är hon, ler och jollrar massor och är extremt sällan ledsen. Jag får lite dåligt samvete ibland, hon får ju inte på långa vägar lika mycket uppmärksamhet som Jackie fick, och så blir hon så himla glad när man väl ger henne det. Önskar jag hade obegränsat med tid.


- Hon måste ha legat lite knasigt i magen, för hon vill bara ha huvudet åt höger hela tiden. Lite orolig att hon ska få sned skalle. Vi lägger henne åt vänster jämt och ständigt, men det är som att hon hade en gummisnodd för hon bara studsar tillbaka. Det blir bättre och bättre i alla fall när hon blir starkare så vi hoppas det går över.


- Storlek 56-62 i kläder.


På det stora hela kan man säga att vi har fått ännu en snäll liten tjej, och det är vi såklart glada för :)


Jag vet inte om de är så lika utseendemässigt? Lite kanske på ögonen. Annars tycker jag Pella har en mer Nilssonsk look än Jackie hade, hon var mer bara lik Tomas. Eller jag vet inte, sötast i världen är de bägge två hur som helst.



     


Även att Pellas tröja och Jackies byxor på bilderna hör ihop, gulligt!

Sol

Av Helena - 5 april 2013 11:41

Äntligen är den här låånga vintern slut. Fortfarande en hel del snö kvar på gräsmattan, det dröjer innan gungställningen är framme till Jackies förtret.

Av Helena - 2 april 2013 09:29

Vi har haft en riktigt skön påskhelg. Långfredag var vi hemma och pulade på, tog fram grillen och grillade korv i solen till lunch. Påskafton åkte vi till Matfors på förmiddagen och var där hela dagen, det är så roligt för Jackie att komma någonstans där det finns lite ytor att kuta på och här hemma har vi inte så mycket plats nu när man inte kan nyttja gräsmattan. Påskdagen åkte vi till Skedvik. Också väldigt kul för J, hon kutar runt runt, spanar på traktorer och har sig. Och igår, annandagen, fick vi ställa in alla planer eftersom jag inte mådde bra. Syrran var här med påskpresenter på förmiddagen, och sedan blev det soffläge i prinip resten av dagen. 


Tjejerna fick såklart massa påskägg. Från oss fick de leksaker. Från farmor och farfar fick Jackie en jättefin klänning, strumpor, en leksakshamster och russin, och Pella fick en fin body och strumpor. I skedvik låg det varsin mössa i påskäggen, och Jackie fick mer mat till sitt kök. Dessutom fick vi två kassar med kläder från Lindbergs, mamma hade åkt förbi deras fabriksutförsäljning på någon av sina resor. Så nu är båda tjejerna kittade inför nästa vinter, tack tack! :) Moster hade köpt coola brallor till Jackie, gröna med blommor på, och Pella fick en jättesöt body i samma stil. Bortskämda småtjejer :)


Jackie var förresten påskkärring på dagis i onsdags, hur sött??


 

 

 


                           



Påskäggsöppning på påskaftonsmorgon. Jackie öppnade först sitt eget, därefter slet hon upp Pellas också haha! Men hon var i alla fall snäll och visade Pella vad som låg däri.

     


                    


   


Lilla Pella har blivit så stark! Sju veckor i morgon. 






Ovido - Quiz & Flashcards