Alla inlägg den 10 augusti 2011

Av Helena - 10 augusti 2011 22:29


     


 

Hon gör många roliga miner, min Jackie.

Av Helena - 10 augusti 2011 21:09

Igår var Johanna och Meja hos oss. Vi tog en lång lång promenad och kikade på hus (vi letar så smått, men det återkommer vi till), sedan gjorde vi lunch. Tjejerna la vi på golvet, och de var ju så himla söta! Blev tvungen att ta massvis med bilder, medan Johanna spexade och försökte få dem att le. Det senare får vi nog acceptera att det blir svårt. I alla fall att få dem att le samtidigt, och in i kameran. Jaja, söta bilder blev det hur som helst. Meja är sju veckor äldre än Jackie, och vi har hela tiden tyckt att hon varit såå stor! Men helt plötsligt är det inte så stor skillnad, även om Jackie ligger lite efter utvecklingsmässigt. Ska bli så kul att se de här två växa upp ihop!








                   






Bästisarna. Men man får nog ge dem lite tid innan de förstår det själva .

Av Helena - 10 augusti 2011 20:34

Då var vi igång. Det här skulle jag väl börjat med redan för två månader sedan, när våran Jackie kom till världen. Eller egentligen ännu tidigare för att fått med graviditeten. Det ska alltså handla om Jackie. Om vad som händer, vad vi gör och hur det är att... ha Jackie helt enkelt.


Jag skriver inte det här för någon annans skulle än min egen, och för att mina tankar under den här tiden ska finnas kvar. Men, är det någon som vill läsa så går det såklart bra   


Idag är Jackie två månader och två dagar, och en överlag glad och lättsam bebis. Inga skrikfester här inte (däremot bajsfester, men det kommer vi tillbaka till). Sover hela nätterna, och har börjat vara mer vaken och aktiv på dagarna. Sitter gärna i sin babysitter och betraktar omgivningen, eller ligger på golvet och pratar på sitt eget språk. Blir glad av att få sitta i knäet och titta på allt runt omkring, är väldigt faschinerad av ansikten och kan sitta länge och prata med mamma eller pappa, eller vem som helst som har en stund över. Just nu sitter hon på golvet i babysittern (Babybjörn - klart bra inköp) och stirrar på rutmönstret på insidan. Hon kan sitta hur länge som helst, vi brukar säga att hon räknar rutor. Det är snart kvällsdags, vid åtta brukar hon slå igen sina blå, så vi ska börja med vår lilla kvällsrutin. Rutin är väl kanske ett starkt ord, men vi brukar byta blöja, ta på pyjamas, amma och sedan är det tack och godnatt. Vi behöver oftast bara lägga ner henne i spjälsängen så sover hon som en stock direkt. Det uppskattar vi. Ser att hon börjar bli hungrig och trött nu, hon suger på nappen som om det vore bröstet. Liksom med öppen mun, vilket gör att hon tappar nappen titt som tätt. Då är det dags att göra kväll.


Kort också om vad vi gjort idag. Tjejmysdag hos Sofia, som gjorde behandlingar på oss, gott fika och massa massa surr. Det var jag, Johanna, Jennie och Linnea. Och bebisarna förstås, Jackie, Meja och Adrian. Ska se om jag kan åstadkomma några bilder, är inte helt haj på varken macen eller bloggandet. Efter vår date gick vi hem och gjorde mat som vi bjöd mormor och morfar på. Jackie fick kläder som de köpt i Prag (superfina, tack igen!). Det var den dagen, man hinner inte så många aktiviteter. Imorgon väntar nya äventyr.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards