Alla inlägg under februari 2013

Av Helena - 12 februari 2013 13:38

Jäkla skit alltså. Trodde seriöst att det skulle bli inatt. Vaken 1,5 timme med riktigt rejäla förvärkar, inte diret regelbundna (starkt ord i sammanhanget) men återkommande. Tyckte det var så rart att det drog igång vid exakt samma tidpunkt som med Jackie. Men tji fick jag. Somnade om och när jag vaknade var det ingenting.


Lyckades ta mig till BM idag då alltså. Ante var en snällis och skjutsade mig. Annars har jag fasen inte gått dit. Orkar ju knappt gå upp på övervåningen. Statusen på mig och bebis var i princip samma som förra gången. Magen hade växt 1 cm (nu 37 cm), och värdena var bra. Hjärtat slog. Några frågor hade jag inte. Eller jo, en. Den enda som spelar någon roll. När kommer bebisen???


Annars har jag haft en rätt skön dag. Håller på att tvätta sängkläder och ska bädda rent och fint. Städa av nere och skrubba rent toaletterna. All tvätt är borta. Någon systuga har det inte blivit, men det är ju heller inget krav. Viktigast tycker jag att det är rent och fint tills man kommer hem igen. Då ska vi inte behöva städa på en vecka eller så.



Av Helena - 11 februari 2013 22:42

I bingen efter en kväll med rejäla förvärkar. Har ätit gröt till kvällsfika, för uti fall att. Är lillasyster som Jackie så kommer hon imorgon. Är hon det inte är det besök hos barnmorskan som gäller. Jag vet vilket jag föredrar.

Av Helena - 11 februari 2013 10:13

Jackie vaknar verkligen alldeles för tidigt för min smak just nu. Först börjar Tomas mobil att tjuta högt och länge eftersom att han inte hör någonting, och när han väl kommit upp ur sängen så börjar det låta inne hos J. Oftast runt 6-tiden. Hoppas på lite längre sovmorgnar nu när hon är på dagis igen, efter i princip en hel veckas uppehåll. Dessutom vaknar jag på nätterna med sjuka halsbränna-attacker, i alla fall 2-3 ggr per natt. Imorse var det så illa att jag kräktes. Blä.


Lilla solstrålen J är i alla fall på dagis idag. Skönt för oss båda tror jag. Hon blev glad när hon såg sina kompisar, och vinkade åt mig när jag gick. Kändes jättebra! Ska passa på att röja undan, tvätta och kanske städa av litegrann. Dessutom tänkte jag skriva en liten packningslista till Jackie, så att farmor och farfar vet vad de ska ta med till henne när det är dags för lillasyster att göra entre. Tanken är att Jackie ska få åka till dem och vara där i 1-2 nätter, beroende på tid på dygnet och hur allt går såklart. Om jag fick bestämma drar allt igång tidigt på morgonen, J åker till Matfors, bebis föds tidigt på dagen och vi kan stanna kvar på hotellet en natt. Dagen därpå åker vi hem, men J får vara kvar en natt till hos farmor och farfar så att jag och Tomas får en natt själva med lillasyster. Ja. Vore perfekt. 



Av Helena - 10 februari 2013 21:48

Magen tycks inte kunna bestämma sig hur den ska göra. Om bebis ska ut eller inte. Idag har jag knappt haft en sammandragning. Kanske lugnet före stormen? Eller så blir det helt enkelt ingen bebis. Snopet i så fall. 


Vi har varit hemma och pulat på mest hela dagen. Carro kom ner en sväng och fick håret klippt och hjälpte mig med lilla TV-bänken till myshörnan. Jackie har varit halv-schitzofren och pendlat mellan glad pajas och ursinnig bärsärk-unge hela dagen. Hennes moodswings just nu kan vara lite knäckande, det måste jag erkänna. Jag och Tomas får båda något desperat i blicken, och så kollar vi på varandra och turas om att säga "Det blir nog bättre snart". Och det får vi verkligen hoppas. Nu tror jag i och för sig att det faktiskt kommer att bli bättre. Hon har nog inte landat helt i alla nya rutiner än, med dagis och så. 


En sväng till mamma och pappa hann vi också med. Fick mat innan Tomas åkte och spelade hockey i Matfors. Jag och Jackie stannade kvar i Skedvik under tiden och jag passade på att plocka fram en till madrass och massa kuddar till lilla myshörnan. Imorgon blir det systuga och lite fina överdrag, sedan är det nog helt okej där uppe. Bara TV som fattas. Och så om vi ska tapetsera då, men det får nog bli framöver. Drar inte igång något projekt som inte tål att avbrytas mitt i. 

Av Helena - 10 februari 2013 00:16

..ännu. Hårda förvärkar på förmiddagen, men något mer än så blev det inte. En sväng på Ikea, handlade grejer till myshörnan. Imorgon ska jag bygga en liten TV-bänk och greja, så det måste inte komma någon lillasyster inatt. Men sedan kanske?

Av Helena - 8 februari 2013 22:30

Trött tröttare tröttast. Har redan sovit ett bra tag på Tomas i soffan. Förvärkar som gör så pass ont att jag på riktigt andas genom dem. Jag har ätit två stora bitar morotskaka och en bit kladdkaka idag. Händer det inatt är jag redo!

Av Helena - 7 februari 2013 12:22

 


En vecka kvar till lillasysters tänkta födelsedag! 


Har landat i soffan med en bit morotskaka och en kaffe. Tittar på reprisen av En unge i minuten. Det gick på TV innan vi fick Jackie, och jag tyckte det var så himla mysigt! Då tyckte jag det var helt sjukt faschinerande med förlossningar. Nu, inte lika mycket. Framförallt stör jag mig så mycket på hur folk håller på, haha! Jag känner inte alls igen mig från Jackies förlossning. Och så känner jag ÄNNU mer att jag absolut inte vill ha någon utdragen sådan nu. Folk verkar ju ha hur långtråkigt som helst, papporna är totalt bortkomna (kanske Tomas var också? Kommer inte ihåg) och allihop ÄTER som hästar. En tjej åt först hamburgare, sedan en stor macka och till slut så drack hon upp all nyponsoppa som fanns på förlossningen, haha! 


Jaja, återgår till min kaka innan Jackie vaknar.

Av Helena - 7 februari 2013 12:09

Jackie är hemma idag, igen. Fortfarande dålig i magen. Har pratat med både BVC och 1177 nu och det verkar som att det enda att göra är att låta henne vila och ge henne mat som är snäll mot magen. Alltså har vi kånkat iväg på Coop och handlat upp oss på blåbärs- och nyponsoppa, hälsofil, majsvälling och Polenta att koka majsgröt på. Bästa skon-maten tydligen. Dessutom får hon äta smörgåsrån med mycket smör. Hon verkar rätt nöjd med detta upplägg hittills, har inte varit så matglad på sistone. Kanske är magen inte i form än efter allt strul? 



Majsgröt med lite hallonsylt, namnam.


Nu sover hon och jag ska passa på att äta lunch och chilla lite. Egentligen vill jag också hinna städa, laga mat, fixa med tvätten etc. Känner dock att det enda jag inte kan göra när J är vaken är att vila själv, och då måste jag prioritera det först. Gött! Men först: tacorester.

Presentation


Till Jackie och Pella. Sånt som ni inte kommer att komma ihåg, men som jag aldrig kommer att glömma.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15 16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards