Alla inlägg den 21 mars 2012

Av Helena - 21 mars 2012 13:45

Jag är fortfarande helt sjukt förkyld (har drabbats av en all-in-konstant-bultande-i-näsan-förkylning), MEN har som tur är inte feber vilket gör att jag orkar fixa och dona med lite av varje ändå. Jackie är hos farmor och farfar, så då får man passa på.


Har upptäckt att det står en kompost på vår tomt. Jag har absolut ingen aning om vad jag förväntas göra med den, men jag tänkte i alla fall försöka lära mig. Efter att ha rådgjort med min bästa vän (Google) och svärmor har jag nu varit ute och grävt och grejat i den, plockat bort massa lekakulor (hallå! de går ju att återanvända!) och matat den med gamla grönsaker som jag fiskat upp ur soporna. Sedan åkte locket på och jag hoppas att det ska hända grejer där inne. Typ förmultning. Vi får väl se hur det går. 


Även ölandstokarna på framsidan fick sig en omgång. De såg verkligen risiga ut, och dessutom hade snön legat på och brytit av flera grenar. Alltså tog jag min nya sekatör och gick lös. Lite för mycket kanske. Skulle bara frisera dem lite, men fick feeling och klippte bort typ.. allt. Men ingen fara på taket som det verkar. Tokarna är tydligen sjukt tåliga, och går i princip inte att ha ihjäl. Det kommer säkert bli jättefina, små och runda buskar till sommaren. Hoppas jag. 


 


Fast egentligen tycker jag att ölandstokar är sjukt tråkiga. Nåväl. Jag hoppas att våra är vita i alla fall.

Ovido - Quiz & Flashcards