Alla inlägg den 8 maj 2012

Av Helena - 8 maj 2012 22:06

Så var det dags för den sista månadsstatusen. Nästa gång är hon 1 år. Då ska vi fira med dunder och brak; att Jackie fyller år och att vi fixat ett år som föräldrar. Helt otroligt. Nåväl. 


- Kan massa saker! Plockar med sina grejer på ett annat sätt nu, tittar och begrundar över dem och funderar vad man egentligen ska ha dem till. Stoppar saker i varandra och håller på. För små samtal med nallarna när hon är själv (typ i sängen) eller när hon glömmer bort oss för en stund. Urgulligt! Bläddrar även i sina böcker nu istället för att äta på dem.

- Ljudar och försöker härmas ibland. Kommer mot mig och säger mam-mam, till Tomas blir det mer ba-pa-ga-ga-ga. När vi läser hennes bok med djur härmar hon våra muu (mmmmmm) och kvack-kvack (ka-ka). 

- Tar ofta 2-4 steg. Har blivit tuff som få, och knatar runt runt mellan möbler, väggar och fans (oftast vi). Istället för att som förrut gå ner och krypa mellan tex två stolar, chansar hon nu och tar några steg på egen hand när hon vill någonstans. Oftast går det bra, men det rör sig ju bara om ett fåtal steg än så länge. 

- Sover som en prinsessa. Nu när Tomas varit hemma har hon sovit 19-7 utan att vakna. Somnar fint själv på både dagarna och kvällarna. Ibland drömmer hon mardrömmar (tror vi), vaknar och är ledsen. Behöver då få välling för att somna om, vilket kanske är lite dumt, men inte är ett problem för oss eftersom det händer så sällan. 

- Maten är det lite krångligare med. Hon är inte direkt världens matgladaste, det är nog bara att acceptera. Men det går i alla fall, och det mesta vi lagar går ner. Äter själv gör hon då och då. På senare tid vill hon inte äta gröt längre till frukost, efter att hon druckit välling någon timme innan, så nu har jag bytt plats och ger istället gröt direkt på morgonen. Då äter hon en större portion och så kan hon få välling eller något mellis innan hon ska sova på förmiddagen. 

- Sover två gånger om dagen. Inne. I vagnen om vi är ute och går, men inte annars. 

- Är en ganska liten tjej. Vi vägde och mätte där innan 10 mån, men jag kommer ju inte ihåg vikten då. Hon har storlek 74 i alla fall. 

- Har åtta gaddar.


   


Världens sötaste, vår solstråle.

Av Helena - 8 maj 2012 14:14

Då får man passa på att vara ute. Johanna och Meja har varit här sedan 7 imorse, och vi har hunnit med både frukost, promenad, lek på gården och lunch. Härligt att tjejerna blivit så stora att de kan vara med ute ett tag. Varmt i backen var det också sedan solen legat på, så det gick fint att tulta runt lite.


 


                       




   


Och Jackie behöver överdragsbrallor i rätt storlek, I know! Vi måste shoppa kläder till henne pronto.


Ovido - Quiz & Flashcards