Alla inlägg under augusti 2011

Av Helena - 16 augusti 2011 22:39

Morgonmys i sängen. Jackie är på sitt bästa humör direkt när hon vaknar på morgonen. Då är hon superpigg och pratig efter 10-12 timmars sömn. Och hur söt som helst. Såklart.



           


 

Levis vågade sig också upp i sängen. Men så sugen på att komma nära är han inte.


 

Av Helena - 16 augusti 2011 22:27


Vi var hos Sofia och fick behandlingar. Jackie och Meja hängde på Sofias säng.


         


Sofia hade fullt upp.


         


Jackie fick ingen behandling, hon tog en powernap istället. Sedan var hon i gasen och lekte med Jennie.


     


Vi bjöd mormor och morfar på middag.


Någon dag senare bjöd vi alla vännerna på fika.

Jackie räknade rutorna i babysittern, Meja visade sina färdigheter och Adrian myste hos mamma.

         


Vi andra gottade oss.

         


Av Helena - 14 augusti 2011 22:43

Dags att knoppa in hos familjen Forsberg/Nilsson. Helgen har varit okomplicerad, jag och Jackie tog en tur på Drakbåtsfestivalen igår lördag, sedan var vi bara hemma och myste. Idag var pappan och spelade golf, vi drog till Skedvik och hängde på altan i solen, tog en promenad och hade det skönt. Sedan kom pappan och vi fick mat. Inga bilder blev det, men eftersom jag håller på att uppdatera lite retroaktivt sådär så blir det några bilder från början av augusti. Hemmamys på köksgolvet. Jag har en skumgummidyna (blev över sedan jag sytt skötdyna) som Jackie brukar ligga och filura på. Skönt att hon kan ligga själv en stund och titta på mig när jag fixar, så man hinner med något. Vi brukar försöka ta en stund på magen då och då för att träna nacken. Jag tycker hon börjar bli rätt stark, hon kan hålla upp huvudet riktigt bra när hon sitter i knät. Lilla sötnosen. 


         



     


Pappan kom hem efter en stund.


     


Supermysigt tyckte Jackie.


Den här veckan ska vi hänga med moster, som har semester. Vi inleder med en tur till Skatan imorgon.

Av Helena - 12 augusti 2011 20:45

Jag och Jackie tog en långpromenad förrut idag, tog en sväng uppåt Sidsjön och spanade på lite hus. Har sett ett där som känns som att det kunde vara något, men det är litet, bara 90 kvm. Är kanske lite litet för att det ska funka på lite längre sikt. Mamma hade hittat ett radhus i Österro som jag helt missat på Hemnet, som verkade lovande. Ska ringa mäklaren på måndag så att vi får komma ut och titta. 


Hur som, när vi kom hem såg vi ut så här.


 



          




Tjejen som numera sitter upp själv. Eller ja. Typ.


       

Hittade några gamla photoboothbilder. Tog dem när Jackie var 10 dagar tror jag. Vi hade varit hos Sofia på födelsedagsfest, första gången vi vågade oss ut och iväg annat än hem till Skedvik eller Matfors. Det är lite svårt för oss att se hur mycket hon faktiskt växt, eftersom vi ser henne varje dag. Men nu ser man ju. Gud. Så. Liten.


 

       


Herregud, det ser ju inte ut som samma bebis.



Av Helena - 11 augusti 2011 21:44

Något som jag tänkt att jag ska lägga ner lite tid på att skriva om, är graviditeten och förlossningen. Känner att jag redan börjar glömma hur det var, likaså den första tiden hemma med Jackie. Känns lite tråkigt. Är lite förvånad dessutom, trodde aldrig att man kunde glömma bort såna saker. Men men, det får bli en annan dag. Vi gör en tidig kväll här. Lillan knoppade in vid 21.00 och Tomas har börjat surra om att gå och lägga sig också. Jag tycker det är tråkigt att vara uppe själv, så jag får väl göra dem sällskap   


Idag har vi varit nere på stan och lunchat med Dan på jobbet på Invito, trevligt att vara vuxen en stund och prata jobb. Jackie låg och sov i vagnen en stund, sedan fick hon komma upp i knäet och sitta och titta på allt folk. Blev lite stojigt efter ett tag, så jag tror hon blev lite mättad, hon kröp ihop mot min axel och liksom gosade ner sig. På väg hem handlade vi ingredienser till fika, och gick hem och bakade. Jennie, Vinny, Linnea, Johanna, Alex och Linda (och Meja och Adrian såklart) kom hit och drack kaffe och fikade. Vi får passa på att träffa J o V nu medans de är hemma, det blir inte så ofta tyvärr. 


Inga bilder idag, tog några på mitt bak, men orkar inte lägga över till datorn. Dessutom tycker jag att det tar för jäkla lång tid att ladda upp på bloggen. Måste försöka hitta något bra sätt att få upp bilder, för det är ju mest det jag vill ha på bloggen. 


Eller förresten, några bilder har jag att lägga upp. Från i veckan när vi var hemma hos Jennie i Sörfors och hälsade på. Och så på nakenfisen hemma på köksgolvet (att vara naken is the shit).


             


 

   

Undrar om alla föräldrar tycker att deras barn är det absolut vackraste de någonsin sett. Det tycker i alla fall jag. Älskar älskar älskar. 

Av Helena - 10 augusti 2011 22:29


     


 

Hon gör många roliga miner, min Jackie.

Av Helena - 10 augusti 2011 21:09

Igår var Johanna och Meja hos oss. Vi tog en lång lång promenad och kikade på hus (vi letar så smått, men det återkommer vi till), sedan gjorde vi lunch. Tjejerna la vi på golvet, och de var ju så himla söta! Blev tvungen att ta massvis med bilder, medan Johanna spexade och försökte få dem att le. Det senare får vi nog acceptera att det blir svårt. I alla fall att få dem att le samtidigt, och in i kameran. Jaja, söta bilder blev det hur som helst. Meja är sju veckor äldre än Jackie, och vi har hela tiden tyckt att hon varit såå stor! Men helt plötsligt är det inte så stor skillnad, även om Jackie ligger lite efter utvecklingsmässigt. Ska bli så kul att se de här två växa upp ihop!








                   






Bästisarna. Men man får nog ge dem lite tid innan de förstår det själva .

Av Helena - 10 augusti 2011 20:34

Då var vi igång. Det här skulle jag väl börjat med redan för två månader sedan, när våran Jackie kom till världen. Eller egentligen ännu tidigare för att fått med graviditeten. Det ska alltså handla om Jackie. Om vad som händer, vad vi gör och hur det är att... ha Jackie helt enkelt.


Jag skriver inte det här för någon annans skulle än min egen, och för att mina tankar under den här tiden ska finnas kvar. Men, är det någon som vill läsa så går det såklart bra   


Idag är Jackie två månader och två dagar, och en överlag glad och lättsam bebis. Inga skrikfester här inte (däremot bajsfester, men det kommer vi tillbaka till). Sover hela nätterna, och har börjat vara mer vaken och aktiv på dagarna. Sitter gärna i sin babysitter och betraktar omgivningen, eller ligger på golvet och pratar på sitt eget språk. Blir glad av att få sitta i knäet och titta på allt runt omkring, är väldigt faschinerad av ansikten och kan sitta länge och prata med mamma eller pappa, eller vem som helst som har en stund över. Just nu sitter hon på golvet i babysittern (Babybjörn - klart bra inköp) och stirrar på rutmönstret på insidan. Hon kan sitta hur länge som helst, vi brukar säga att hon räknar rutor. Det är snart kvällsdags, vid åtta brukar hon slå igen sina blå, så vi ska börja med vår lilla kvällsrutin. Rutin är väl kanske ett starkt ord, men vi brukar byta blöja, ta på pyjamas, amma och sedan är det tack och godnatt. Vi behöver oftast bara lägga ner henne i spjälsängen så sover hon som en stock direkt. Det uppskattar vi. Ser att hon börjar bli hungrig och trött nu, hon suger på nappen som om det vore bröstet. Liksom med öppen mun, vilket gör att hon tappar nappen titt som tätt. Då är det dags att göra kväll.


Kort också om vad vi gjort idag. Tjejmysdag hos Sofia, som gjorde behandlingar på oss, gott fika och massa massa surr. Det var jag, Johanna, Jennie och Linnea. Och bebisarna förstås, Jackie, Meja och Adrian. Ska se om jag kan åstadkomma några bilder, är inte helt haj på varken macen eller bloggandet. Efter vår date gick vi hem och gjorde mat som vi bjöd mormor och morfar på. Jackie fick kläder som de köpt i Prag (superfina, tack igen!). Det var den dagen, man hinner inte så många aktiviteter. Imorgon väntar nya äventyr.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards