Alla inlägg den 17 september 2011

Av Helena - 17 september 2011 14:25

Provade ge Jackie lite ersättning idag. Verkar som att det kan vara lite lurigt att få de små att äta när de märker att det inte är mammas mat i flaskan. Men Jackie verkar då vara en riktig allätare, hon drog raskt i sig 80 ml ersättning. Sedan ammade hon lite, som efterrätt. Jag har absolut inga planer på att sluta amma än, mem det skulle vara praktiskt att kunna ge henne något annat ibland. Det var så omständigt härom veckan när jag varit på jobbfesten att kliva upp och börja värma mjölk i vattenbad mitt i natten. Innan det var klart var ju Jackie dessutom klarvaken. Nej, betydligt enklare då om man kunde ge henne färdigblandad ersättning, helst rumstempererad så slapp man gå upp över huvud taget. Är det någonting man lärt sig av mammalivet så är det att inte krångla till saker.

Av Helena - 17 september 2011 13:45

Ja visst är det typiskt?! Halvrisig i halsen igen, skulle inte kalla mig sjuk, men det är klart irriterande. Vi har haft besök av Tomas kusin Christer och hans Annica, som kom med fina blommor och present till Jackie. Skulle snabb-baka en kaka att bjuda på, så slängde ihop en sockerkakassmet med kakao till en chokladkaka, och så rosa glasyr på. Sött och sött. Blev massor kvar såklart, typiskt, jag som måste dra ner på fikat  


Igårkväll var Maria och Oscar här. Vi gjorde snacks, kollade på Idol och spelade spel. Jättemysigt! Sällskapsspel är så underskattat, det är ju hur roligt som helst!


Har hittat en nytt hus förresten. I Bergsåker. Det ska vi åka och kolla på. Känns som att man mer och mer inser vad det är vi ska ha för något, och vad som är någon mening att kolla på över huvud taget. Vi har lärt oss mycket bara av de få hus vi tittat på. Det huset vi sett nu till exempel, en enplansvilla (= inga källarproblem eller dräneringsbehov), 3-glasfönster, direktverkande el MEN luftvärmepump och kamin, ganska litet men har ändå tre sovrum, två badrum och tvättstuga, hygglig tomt. Och garage med förråd. Man har insett nu att det är såna här grejer som betyder något, inte om det är nytt kök. Då kan vi hellre lägga våra egna pengar på att renovera invändigt, så får vi det dessutom som vi vill ha det. Till skillnad från huset i Ängom tex, där allt var fräscht invändigt men de stora grejerna utvändigt var kvar. Inte så kul tycker jag att lägga flera hundra tusen på sånt som knappt syns. 


Nu har lillan vaknat, ska ta och ge henne lite att äta och sedan ska nog jag och Tomas få lite lunch när han kommer från innebandyn. Ikväll ska vi gå till Dan och Sandra och umgås lite, det blir trevligt!

Ovido - Quiz & Flashcards