Alla inlägg den 29 september 2011

Av Helena - 29 september 2011 21:31

När Jackie sover passar Levis på att smyga upp i knät för lite mys. 


 

Levis har bott hos oss i 3,5 år nu. Vi skulle egentligen bara ha honom i någon månad, men han blev kvar. Världens goaste är han. Tycker lite synd om honom, han har som hamnat åt sidan lite sedan Jackie föddes. Med en liten bebis blir man så kärleks- och närhetsdränerad så man knappt orkar klappa katten. Det blir bättre dock. Man vänjer sig vid det nya livet, och det gör Levis också. Från början kändes det så hemskt när han ville komma in i sovrummet på nätterna, han var ju van att sova i sängen med oss. Vi törs inte ha honom därinne när vi ligger och sover, litar inte på att han låter spjälsängen vara. Han vill gärna mysa i den. Rädd att han lägger sig på Jackie. Nu är han så van vid att sova i vardagsrummet, så han går självmant och lägger sig i sin säng. Och på morgonen får han komma in och mysa med mig och Jackie när Tomas åkt till jobbet   



Av Helena - 29 september 2011 20:10

Jaha, så länge var det roligt att vara ensamstående. När man varit ensam med en (förvisso underbar) 3-månaders bebis en hel dag så är det jäkligt mycket värt att det kommer hem en pappa framåt kvällen. Så man får socialisera lite. Missförstå mig inte nu, våran tös är världens snällaste, men så många givande diskussioner har vi inte. I det avseendet är både Jackie och Levis rätt värdelösa.


Sedan MBC'n i förmiddags så har jag grejat för fullt här hemma. Städat och rensat lådor. Bar ner massa skrot till bilen så jag kan fara förbi tippen imorgon. Jackie har varit en liten ängel hela dagen. Vi har lite svårt att få till sovrutinerna på eftermiddagen så att det stämmer hyffsat med kvällsnattningen. Idag till exempel sov hon en stund på eftermiddagen och vaknade vid halv fyra. Då käkade hon och var sedan piggelin och lekte i babygymmet medan jag städade. Men det blir helfel framåt kvällen när hon börjar bli trött igen redan halv sex. Jag kan ju inte natta henne då, när skulle hon då vakna på morgonen?! Istället får man försöka hålla henne vaken så länge det går, så att klockan får närma sig sju. Men att hålla en bebis vaken som är trött är varken enkelt eller särskilt kul. Vid halv sju ansåg jag att det räckte, då fick hon mat och tvärdäckade sedan. Lill-skruttan. 


Nu sitter jag och väntar på att Lyxfällan ska börja. Har en liten grej för det programet, gottar mig liksom i eländet. Dessutom känner jag mig rik och ekonomiskt välartad. Jaja, alla har vi väl våra små fetisher. 

Av Helena - 29 september 2011 14:55

Glömde, vi har ju bokat in oss på två nya husvisningar. Det ena är det i Bergsåker som jag skrivit om tidigare, en 1-planare, och det andra är en 1,5-planare på Älvgränd, Tomas mammas och pappas gata. Det blir spännande! Nästa torsdag är det visning på Dressyrvägen i Bergsåker, och veckan därpå på Älvgränd. Vi har börjat justera ner våra krav lite vad gäller skicket på husen. Känns som att om det bara är okej skick så kan vi leva med det och renovera lite pö om pö. Det är mycket som kommer behövas ändå när vi väl hittar ett hus, och slantarna kommer nog att hitta sin väg ut ur plånbokan på många olika sätt.


Liten sover nu. Hon är lite lurig, och det tog ett tag innan jag insåg det. Hon sover en stund, vaknar sedan och ser pigg ut men är gnällig. Nu har jag ju fattat att hon fortfarande är trött (grattis morsan!). Vi har precis haft en liten vakenstund och nu har hon då alltså knoppat in igen. Hoppas jag. Smyger på tå (fastän man inte ska göra det, bra att vänja dem vid ljud) i sovrummet och rensar lådor. Små kläder ut, och kanske något större in*.


*Hint till mormor  

Av Helena - 29 september 2011 12:16

Pappa har farit till Storhogna med jobbet och kommer inte hem förrän på lördag, så jag och Jackie är därmed solokvistar här hemma. Och så Levis då. Vi tänkte bara mysa, och imorgon drar vi till Skedvik och blir lite ompysslade. 


Förmiddagen har bjudit på Mamma Boot Camp, och nu börjar det märkas att man blivit starkare. Särskilt i bålen. Plankan är förjävlig men väldigt effektiv. Roligt som tusan är det också. Vi har tio gånger kvar nu innan vinteruppehåll, ända in i november. Hoppas det blir fortsättning till våren också. Känns så himla mycket roligare att gå och träna så här istället för att stressa iväg till gymmet på kvällarna. Underbart att vara ute också, trots att det regnat 4 gånger av 5  


Dagens Jackie, idag utklädd till tjuv. En sovmorgonstjuv! 


   

Fina fina gumman, världens vackraste ögon har hon. De har pappa bidragit med   Ursäkta skrytet, men om inte ens mamma tycker att man är det finaste som finns, vem ska då tycka det? 

Ovido - Quiz & Flashcards