Alla inlägg under februari 2012

Av Helena - 14 februari 2012 23:17

Vi håller som jag säkert sagt på att kolla på ny soffa. Är så sjukt less på vår gamla så jag kan kräks på den (vilket Levis redan gjort, tack så mycket). Och kan ni förstå vilken skräll, vi har kommit överens! Gick tämligen smärtfritt dessutom. Jag vill absolut inte ha bautasoffa-stilen längre, med divan och doningar, utan lite mer klassisk stil. Vad gäller soffa alltså, inte i övrigt. En Howard-soffa vill jag ha. I grått tyg. Inte för ljust så det blir jätteskitigt, och inte för mörk, för det är jag också less på. Mellangrå. Och en fåtölj.


Tog en sväng på Mio i helgen och kikade lite. Deras variant, Oxford, går lös på ca 16 000 kr om man ska ha avtagbar klädsel. Vilket är ett måste tycker jag. Dyrt som snus alltså. MEN (och här kommer kvällens, nej veckans, tips!) jag googlade runt lite, och hittade en hemsida som säljer riktigt snygga möbler till riktigt bra priser. Likadan soffa som Mio's går lös på runt 8 000 kr, plus frakt på ca 700 kr. Är det inte bra så säg!


En sån här ska vi ha! Liite mörkare klädsel, och svart ben med kromhjul. Annars så!      


Vidare ska vi ha en matta, en färglad randig från Mio. Typ så här, fast i rosa-turkos-lila-svart-vitt, ungefär. Missoni-mattan på bilden skulle gärna få flytta in, men då får vi nog köpa BARA matta och det går ju inte. Man måste ju äta också. 


   


Sedan tänkte jag bryta av med en cool lampa. Mio har en helt stört snygg fotolampa som jag ÄLSKAR! Den på bilden är orginal från 50-talet, och ser inte exakt likadan ut, men ni förstår säkert. Lite egde ska det vara. 


 


Gud så snyggt det kommer bli. 


Annars har vi haft en mysig kväll, småfirat alla hjärtans dag. Jag fick världens finaste bukett med vita rosor och röda liljor av min kärlek, och då blev jag så glad, så glad. Faktiskt så glad att det inte gjorde något att han gjorde pastasåsen till middagen så stark att det brände i munnen långt efter att vi ätit klart, eller att han bryggde kaffe på piss-ljummet vatten så det smakade urkas. Jag älskar honom ändå. Jackie hade en dålig dag men tänder på fram-mars som verkar göra väldigt ont. Vi hoppas de tittar fram snart så hon blir mammas glad-skit igen. 


Men nu: läggdags. 

Av Helena - 14 februari 2012 09:08

 

Tomas och Jackie, resten av familjen och alla vänner - jag älskar er.  

Av Helena - 13 februari 2012 20:10

Vi har beslutat oss för att lämna bort våran älsklings-Levis. Sedan Jackie föddes har saker och ting förändrats här hemma och fokus ligger såklart mest på henne nu. Det har lett till att Levis tyvärr inte får den kärlek och uppmärksamhet han behöver, och därför har vi bestämt att vi inte ska ha kvar honom. Sjukt jobbigt beslut, jag har känsomässig berg-och-dal-bana mest hela tiden nu. Å ena siden vet jag att han skulle må bättre någonstans där han får vara nummer 1, som han var hos oss förrut, men å andra sidan är det ju min lilla gose-älsklings-gubbe och det känns som att hjärtat ska brista över att vi väljer bort honom. 


Hur som helst har vi hittat det bästa hem vi kan tänka oss till honom. Faktiskt mycket bättre än här om jag ska vara ärlig. På lördag flyttar han till en stor villa med pool i Skönsberg, och får en ny mamma, pappa och storasyster (som är äldre än Jackie och betydligt mer Levis-vänlig). Han kommer att få det så himla bra.


Men jag är ledsen. 

Av Helena - 13 februari 2012 13:49



Jackie med två av hennes pojkvänner


 


Idag är det hemmamys på agendan. Jackie vaknade tidigt, redan vid 7 klev vi upp. Det var inte så dumt att upptäcka att det nästan var ljust ute. Otroligt skönt att ha den mörka tiden förbi. Resten av dagen har vi bara pulat på, Jackie sov länge på förmiddagen och jag lagade lite mat åt henne. Hon har en ny tand på G, igen. Hon har inte ätit så bra i helgen, så jag tror hon har ont i munnen. Alltså blev det soppa till lunch; morötter, lök, en potatis, röda linser och en gräddskvätt. Mumsigt värre. Nu håller jag på att koka ris som ska bli mellanmål typ risifrutti. Får se om det går ner. 


Av Helena - 13 februari 2012 11:15

Igår var vi i Sidsjön och grillade lite korv i solen. Kallt men härligt. 




              




Efteråt åkte vi till farmor och farfar.


                   


 

Av Helena - 11 februari 2012 16:16

Tömde mobilen på bilder. Blandat på lill-hjärtat blir det då.


   


Hos mormor och morfar finns det både mattfransar och annat att bita på.


    


Lilla rödnosen på promenad i Skedvik.


   


Vi köpte ett bordsunderlägg till Jackie som skulle sitta fast på bordet. Funkar prima!


 


Fina leksakslådan, julklapp från moster och Ante.


 


Badtjej.


 


Nya tossor. 


 


Hos Adrian och leker i hans bollhav, roligt!

Av Helena - 9 februari 2012 15:43

7 700 gram visade vågen på, och alltså + 100 sedan förra måndagen. Perfekt. Nu kan jag andas ut och slappna av vad gäller maten. Sköönt!

Av Helena - 9 februari 2012 10:44

 


Det känns som vår


Jackie sover, jag ska passa på att käka lunch och kolla på Vampire Diaries. Sedan blir det en promenad till BVC för 8-månaderskoll. Spännande! Tänkte också passa på att väga när jag har chansen.

Ovido - Quiz & Flashcards