Alla inlägg under mars 2012

Av Helena - 22 mars 2012 13:08


Morotsplättar var smaskens till lunch! Och jag glömmer JÄMT att inte vrida kameran när jag filmar!


 

 
Av Helena - 22 mars 2012 08:43

Hittade några riktigt mörka, suddiga bilder från i lördags när mamma, pappa, farmor och farfar var här och firade Tomas. 


 


           


 


Fammo o faffa.



Av Helena - 22 mars 2012 08:19

Det har hänt supermycket med Jackie den senaste tiden, på alla möjliga sätt.


Hon har lärt sig

- att dricka själv ur pipmuggen

- gå med gåvagnen

- resa sig mot saker (och gör det HELA tiden = konstant passning)

- äta själv. Med kroppen alltså, inte med bestick. 



 


 

Som alltid när de små trollen lär sig nya saker och blir mer mobila, så blir det dubbelt så jobbigt men dubbelt så roligt att vara förälder. Jag måste ändå säga att det var väldigt praktiskt när hon satt och lekte och inte kom någonvart, men var nöjd och glad ändå. Man kunde vända ryggen till, och till och med lämna rummet ett ögonblick, utan risk för katastrofer. Igår höll hon på för fullt att resa sig mot en toapappersbal som stod på högkant. Jag la den ner så att hon skulle kunna öva sig. Blev bättre höjd och enklare tänkte jag. Vände ryggen till en nanosekund, och när jag sedan tittade igen hade hon klättrat upp och var krypandes i full fart på väg över balen. Fick precis tag i henne innan hon ramlade ner på andra sidan. Puh! Reser sig mot soffan gör hon också, och vänder sig sedan för att ta tag i soffbordet och alla grejer som står på det. Då och då släpper hon taget om soffan innan hon fått tag i bordet. Har man inte koll på henne är det lätt att hon dråsar i golvet. Med blöjbaken först som tur är. 


 


Jag mår annars lite bättre idag, fortfarande krasslig men ingen katastrof. Jackie har precis somnat en stund. I sin säng, halleluja! Sedan vi flyttade har hon mest sovit i vagnen vilket gjort det svårt att få henne att sova inne. Men nu verkar det funka bra igen, skönt. Idag ska vi bara fixa och dona här hemma. Åka en sväng på tippen tänkte vi. Städa lite. Det är ju torsdag, och torsdag betyder veckostädning! Lika bra att sätta fart medan trollet sover. 

Av Helena - 21 mars 2012 13:45

Jag är fortfarande helt sjukt förkyld (har drabbats av en all-in-konstant-bultande-i-näsan-förkylning), MEN har som tur är inte feber vilket gör att jag orkar fixa och dona med lite av varje ändå. Jackie är hos farmor och farfar, så då får man passa på.


Har upptäckt att det står en kompost på vår tomt. Jag har absolut ingen aning om vad jag förväntas göra med den, men jag tänkte i alla fall försöka lära mig. Efter att ha rådgjort med min bästa vän (Google) och svärmor har jag nu varit ute och grävt och grejat i den, plockat bort massa lekakulor (hallå! de går ju att återanvända!) och matat den med gamla grönsaker som jag fiskat upp ur soporna. Sedan åkte locket på och jag hoppas att det ska hända grejer där inne. Typ förmultning. Vi får väl se hur det går. 


Även ölandstokarna på framsidan fick sig en omgång. De såg verkligen risiga ut, och dessutom hade snön legat på och brytit av flera grenar. Alltså tog jag min nya sekatör och gick lös. Lite för mycket kanske. Skulle bara frisera dem lite, men fick feeling och klippte bort typ.. allt. Men ingen fara på taket som det verkar. Tokarna är tydligen sjukt tåliga, och går i princip inte att ha ihjäl. Det kommer säkert bli jättefina, små och runda buskar till sommaren. Hoppas jag. 


 


Fast egentligen tycker jag att ölandstokar är sjukt tråkiga. Nåväl. Jag hoppas att våra är vita i alla fall.

Av Helena - 19 mars 2012 20:47

Har inte mycket att bidra med idag. Har blivit superförkyld och mår inget vidare. Ligger i soffan och slötittar på TV. Surfar runt på olika inredningssidor och dreglar över allt snyggt som skulle vilja flytta in här. Ja, det var väl det.


Jackie åker till farmor och farfar imorgon och stannar till på onsdag. Jag tänkte passa på att fixa massa grejer, gardiner och sånt som är svårt att få till med henne hemma. Börjar imorgon med en sväng på Ikea för att handla gardinstänger till hela huset. Har jag sagt att det är dyrt att flytta?! Men gardiner måste vi ju ha, just nu har vi lite väl mycket insyn för att det ska kännas bekvämt att rusa ner i trosorna och fixa välling på morgonkvisten. 


Det var allt! God kväll på er. 

Av Helena - 18 mars 2012 14:37

Sedan vi flyttade har vi rännt på Birsta mest hela tiden. Så även idag. Tomas ville åka på Bauhaus och botanisera bland verktyg och färg och trapprenoveringskit och you name it. Snark. När vi ändå var i krokarna smet vi in på Mio en sväng och spanade på mattan och lampan vi sett tidigare. Så. Himla. Snygga. Dock dyra som tusan bägge två, så vi får se hur vi gör. Mattan skulle verkligen vara en färgklick i vårt annars ganska färglösa hem. 


 



Snyggt!


Eventuellt lugnar vi oss med soffa så länge och satsar på detaljer istället. Vi känner båda att vår soffa som vi varit så less på passar betydligt bättre här än i lägenheten, så den kanske får hänga med ett tag till. Med lite heta detaljer så blir det säkert fint.   


Nu ska jag ta och fixa lite middagsmat; Alex, Johanna och Meja kommer förbi på lite käk och tårta senare. Jackie sover och Tomas pluggar. Skön söndag. 

Av Helena - 17 mars 2012 21:29

Livet som småbarnsföräldrar tar ut sin rätt på oss. Vi ligger i soffan som två kadaver och turas om att fundera på att gå och sova. På en lördagkväll. 6 av 7 dagar kliver jag upp runt 6.00, oftast har jag även varit upp en sväng på natten och tröstat/stoppat om/hämtat och matat Jackie. Den sjunde dagen är sovmorgon. Imorgon är sovmorgon. 


När man är uppriktigt glad, och dessutom tycker att det är sovmorgon, att få sova till 8 en dag i veckan, då mina vänner, har man vant sig vid livet som förälder. Nattinatt.

Av Helena - 17 mars 2012 15:37

Tomas, min gubbe, min stora kärlek, fyller 27 år idag. Grattis till honom! Jag och Jackie steg upp 6.30 imorse och bakade tårta, sedan väckte vi honom med sång och paket. Av Jackie fick pappa två ölglas (det enda han hade gick sönder i flytten) och av mig fick han biljetter till Jesus Christ Superstar på Göta Lejon i september. Såå kul! Älskar musikaler. Nu låter det som att jag köpt dem till mig själv, men vi är båda riktiga fan av teatrar och allt sådant. När vi var i NYC såg vi Adams Family på Broadway, resans höjdpunkt för oss båda. Det är dessutom Ola Salo som spelar huvudrollen, Jesus får man förmoda. Grymt tycker jag!


Jan och Monica har varit här och fikat, och nu ska vi äta tidig middag innan mina föräldrar och farmor och farfar kommer och firar. Mysig lördag!




Devils Food Chocolate Cake. How about that?!


 



Så jäkla söt Jackie som börjat mysa järnet med Barba.  

Ovido - Quiz & Flashcards