Alla inlägg under maj 2012

Av Helena - 16 maj 2012 07:33

Jag var bara TVUNGEN att ställa mig på vågen nu på morgon! Det är lite risky business för mig. OM det är så att man inte gått ner något tappar jag oftast motivationen helt och hållet och tvärlägger ner. Jag vet ju också att det man går ner först är vatten och inte fett, och alltså inte bestående viktminskning. Men det skiter jag i. Det känns bra. -1,2 kg visade vågen på, efter två dagar med ProPoints! Sweet! Känner mig sjukt peppad, särskilt också när gårdagen kändes enormt mycket bättre än i måndags. Bara att köra vidare. Idag kommer en utmaning igen; födelsedagskalas hos Cissi och Algot. Lunch och fika. Det tycker jag ändå är lurigt. En vanlig godbit, typ chokladboll, dammsugar etc, är 6 PP, lika mycket som hela min frukost. När man ser det blir man inte lika sugen, så visst är det effektivt med PP. 


Jackie fick också väga sig. 8,5 kg små kilon vägde hon och är alltså fortfarande en petit tjej. Hon har ätit helt okej nu på slutet i alla fall, så jag oroar mig inte. 


Nu frukost. 

Av Helena - 15 maj 2012 22:30

Har man toalocket stängt öppnar hon det, smäller igen det igen och klämmer fingrarna. Gråt och tandagnisslan. Alltså lämnade jag det öppet när jag tog en snabbdusch häromdagen. Och voila, en strumpa i toaletten.


 


Sekunden efter jag tog bilden fick jag precis tag i henne innan hon stoppat dit BH:n också.

Av Helena - 15 maj 2012 22:04

Något av det bästa med att vara husägare är att man har en helt egen (i vårt fall liten) trädgård att greja i. Jag tycker det är dömysigt att vara ute och dona med lite vad som helst, även om jag inte är så himla grym på det. Än, kanske. I födelsedagspresent fick jag massa schyssta trädgårdsgrejer vilket gjorde saker och ting ännu roligare. Idag har jag invigt gräsklipparen och förra veckan fixade vi min pallkrage. Där ska det bli sallad och lite kryddor är det tänkt. Och rädisor. Bara enkla grejer till en början. Man får inte gå för hårt ut, då tappar man bara sugen. 


     


Ta-da! En trött köp-gräslök fick bli först på plats. 


 


Jackie höll ställningarna och tjusades med arbetarna.


 


Min snygga brallor! Ursäkta röran, vi är nyinflyttade...


Nu ska jag fortsätta min barnvagnssmörjning. Hann fixa chassit på förmiddagen innan vi drog ner på stan för lunch med Erika. Jäkligt bra blev det. På sistone har det hakat och haft sig när jag fällt ihop det, men nu fälldes det ihop lätt som en plätt. Tänkte ta ett varv på ramen till sittdelen också. Den har varit lite seg att ändra läget på, men det borde väl också bli bra då.

Av Helena - 15 maj 2012 09:59

Dagens prickfrukost blev en skiva rågbröd med mjukost och skinka, ett kokt ägg och en kopp kaffe. Och två glas vatten, man ska dricka sjukt mycket vatten. Känns rätt bra. Första utmaningen väntar idag då vi ska äta lunch med Erika på stan. Hur tusan ska jag veta hur mycket PP det är i maten då? Man får göra sitt bästa antar jag, och plocka bort uppenbara PP-fällor. Blir nog bra. 


Nu ska jag passa på att röja undan medans J sover sött. Hinner jag ska jag smörja barnvagnen också. Det storstädades med vatten och såpa igår och blev så himla fin. En omgång silikonspray på det så blir den som ny. 


 


Kung-buggan!

Av Helena - 14 maj 2012 22:11

Mycket kort utvärdering av ProPoints-systemet so far: Jag är hungrig! Förvånansvärt svårt att hålla sig inom PP-gränsen. Idag har jag ätit havregrynsgröt och två finn crisp till frukost, två finn crisp med makrill i tomatsås och lite majonnäs till lunch, och till middag pasta med tomat- och tonfisksås. That´s it. Jo, en banan också på eftermiddagen. Och då fyllde jag hela kvoten, plus att jag nallade en av mina motionsPP också. Man får alltså plusPP om man rör på sig. Tur det, annars svälter jag nog ihjäl. Jisses.


Men men, skam den som ger sig (efter en dag åtminstone). Har varit och handlat och fyllt upp kylskåpet med prickvänlig mat. Förhoppningsvis går det lite lättare imorgon. På återseende. 

Av Helena - 14 maj 2012 08:52

Jackie jobbar hårt på att lära sig gå. Igår gick hon åtta steg mellan mig och farmor. Duktig tjej! Kanske vi har en liten gångare innan ettårsdagen? Och mycket hår har hon fått, och så har hon lärt sig göra indianljud med baksidan handen. Gulle!

Av Helena - 14 maj 2012 08:41

 


Jo, det blev faktiskt lite sylt på.


Första prickfrukosten intagen!  Havregrynsgröt med mjölk och lite sylt samt två finncrisp med leverpastej. 8 ProPoints. Det här känns bra. Måste dock handla och kitta upp med bra prickmat. Det blir kvällens mission.


Helgen har gått fort i vanlig ordning. Jackie fick åka till farmor och farfar i lördags på dagen och stanna tills igåreftermiddag, och vi drog till Alex och Johanna på inflyttningsfest. Det blev sent, blött och Tomas mobil gick sönder, men kul hade vi. Gårdagen blev som ni förstår seg, men även bakisdagar kan vara lyxiga när man har barnvakt och får vräka i soffan hela dagen. Vi käkade pizza och såg på Hamilton och hade det mysigt. 


Idag är planen att röja och fixa här hemma, och så tänkte jag gå ut och klippa gräs när Jackie somnat. Inviga födelsedagsgräsklipparen, kul! Och så ska det ätas pricklunch. Later.

Av Helena - 10 maj 2012 22:28

Under graviditeten gick jag upp REJÄLT i vikt, runt 20 kilo tror jag. Mot slutet vägde jag mig faktiskt inte, det var tillräckligt kämpigt ändå. Otippat nog gick jag ner alltihop, plus några extra kilon, på bara tre-fyra månader. Därefter stod det rätt stilla, men rätt som det var gick jag ner ett kilo igen. Det var tider det. Jag är ju inte dum, jag förstår ju att det hängde ihop med amningen. Och såklart, nu när jag inte ammar längre (och inte har gjort på ett tag) börjar det så smått krypa uppåt på vågen. Alltså, det känns som att jag måste göra något åt det, och då menar jag något lite tuffare än barnvagnspromenader. Dessutom funderar jag på att prova något seriöst kostupplägg, och är faktiskt inne på Viktväktarnas ProPoints-system. Har tidigare kört både GI och LCHF. Båda har funkat bra, men nu känner jag mig liite oinspirerad. Nackdelar med dem tycker jag är att GI är lite tråkigt, och med LCHF blir det 1. dyrt, och 2. alldeles för mycket ägg. Tidigare har jag inte haft så mycket till övers för VV, men deras nya system verkar riktigt bra, och upplägget där man faktiskt kan äta av allt, med veckobonusar och plus-PP för träning etc känns helt okej. Det kostar en slant dock, men funkar det så lär det väl vara värt varenda krona. Hmm. Får ta mig en funderare innan jag bestämmer mig. 

Ovido - Quiz & Flashcards