Alla inlägg under maj 2012

Av Helena - 8 maj 2012 22:06

Så var det dags för den sista månadsstatusen. Nästa gång är hon 1 år. Då ska vi fira med dunder och brak; att Jackie fyller år och att vi fixat ett år som föräldrar. Helt otroligt. Nåväl. 


- Kan massa saker! Plockar med sina grejer på ett annat sätt nu, tittar och begrundar över dem och funderar vad man egentligen ska ha dem till. Stoppar saker i varandra och håller på. För små samtal med nallarna när hon är själv (typ i sängen) eller när hon glömmer bort oss för en stund. Urgulligt! Bläddrar även i sina böcker nu istället för att äta på dem.

- Ljudar och försöker härmas ibland. Kommer mot mig och säger mam-mam, till Tomas blir det mer ba-pa-ga-ga-ga. När vi läser hennes bok med djur härmar hon våra muu (mmmmmm) och kvack-kvack (ka-ka). 

- Tar ofta 2-4 steg. Har blivit tuff som få, och knatar runt runt mellan möbler, väggar och fans (oftast vi). Istället för att som förrut gå ner och krypa mellan tex två stolar, chansar hon nu och tar några steg på egen hand när hon vill någonstans. Oftast går det bra, men det rör sig ju bara om ett fåtal steg än så länge. 

- Sover som en prinsessa. Nu när Tomas varit hemma har hon sovit 19-7 utan att vakna. Somnar fint själv på både dagarna och kvällarna. Ibland drömmer hon mardrömmar (tror vi), vaknar och är ledsen. Behöver då få välling för att somna om, vilket kanske är lite dumt, men inte är ett problem för oss eftersom det händer så sällan. 

- Maten är det lite krångligare med. Hon är inte direkt världens matgladaste, det är nog bara att acceptera. Men det går i alla fall, och det mesta vi lagar går ner. Äter själv gör hon då och då. På senare tid vill hon inte äta gröt längre till frukost, efter att hon druckit välling någon timme innan, så nu har jag bytt plats och ger istället gröt direkt på morgonen. Då äter hon en större portion och så kan hon få välling eller något mellis innan hon ska sova på förmiddagen. 

- Sover två gånger om dagen. Inne. I vagnen om vi är ute och går, men inte annars. 

- Är en ganska liten tjej. Vi vägde och mätte där innan 10 mån, men jag kommer ju inte ihåg vikten då. Hon har storlek 74 i alla fall. 

- Har åtta gaddar.


   


Världens sötaste, vår solstråle.

Av Helena - 8 maj 2012 14:14

Då får man passa på att vara ute. Johanna och Meja har varit här sedan 7 imorse, och vi har hunnit med både frukost, promenad, lek på gården och lunch. Härligt att tjejerna blivit så stora att de kan vara med ute ett tag. Varmt i backen var det också sedan solen legat på, så det gick fint att tulta runt lite.


 


                       




   


Och Jackie behöver överdragsbrallor i rätt storlek, I know! Vi måste shoppa kläder till henne pronto.


Av Helena - 7 maj 2012 22:26

Nu är det inte långt bort förrän vi får höra ljudet av små barnfötter här hemma. Bokstavligt talat alltså. Jackie jobbar för fullt med att lära sig att gå. För några veckor sedan tog hon första steget; att bara hålla i oss i en hand istället för två när hon gick. Från början gick det sådär och hon gick runt oss i cirklar eftersom hon inte fixade att gå rakt. Nu vill hon bara gå och gå. Den som tar hennes hand och låter henne leda runt sig ångrar sig snabbt. Gå längs möbler gör hon såklart, från början behövde hon något att hålla fast sig i, men nu när det bara är för balansens skulle så duger väggar och vad som helst. Lite tråkigt för henne att vi har så öppen planlösning haha! Hon har även börjat stå själv utan att hålla i sig, och det blir längre och längre stunder för varje dag. Nu törs man låta henne stå utan att passa henne. Och så gången då. Vi började för typ en vecka sedan och försökte få henne att ta några steg mellan oss. Det gick sådär. Hon sträckte ut armarna och föll i våra famnar. Sedan klickade det och hon började ta några trevande steg innan hon tippade. Och idag har hon övat och övat, och kommit upp i runt 4 steg. Dessutom verkar hon, på gott och ont, ha fattat grejen, så nu släpper hon taget om sina hamnar och stapplar iväg rätt ut i luften. Söt är hon och vi är stolta över vår stora tjej. 




Idag har vi varit själva första dagen på två veckor. Dags att aktivera sig alltså! Vi tog en promenad ner på stan till Sandra med vår beige åkpåse som deras lillbebis ska få ta över (Jackie har fått en ny cerise = vårt bidrag till genusdebatten). Hem och käka lunch, och sedan tog vi bussen upp till Johanna och Meja och drack kaffe. På bussen, igen, ner på stan, igen, möta upp pappan och handla en kostym till Malin och Henriks bröllopsfest. Möta upp syrran, köpa sushi, hem, natta redan sovande barn, äta, kolla TV, blogga. Och så sova. God natt. 

Av Helena - 6 maj 2012 08:50

Tomas tog lillan som vaknade kl 6. NATURLIGTVIS eftersom jag sa igår att hon sovit till 7-8 nu i flera veckor och att det var lääängesedan hon vaknade sådär jättetidigt. Man ska bara hålla käften. Hursomhelst. Kl 8 steg jag upp, möttes av strålande solsken, lycklig dotter och trött sambo. Tomas fick gå och sova en stund, Jackie fick gröt och åkte i säng hon med. Så nu är jag själv. Ytterdörren står öppen, det drar lite kallt om fötterna men det är det värt för att få in solsken, frisk luft och fågelkvitter. Har rensat undan i köket för att dra igång hamburgerbrödsbakning. Och så har jag Hanna och Amandas nya podd att lyssna på medans jag stökar. Så. Himla. Mysig. Söndagsmorgon. 


Av Helena - 3 maj 2012 19:18

På vår baksida har vi en trätrall som sett bättre dagar. Vi lurar på att bygga en ny, och då skulle jag vilja ha lite pergola-känsla. Det blir lite mer rumskänsla, även om det fortfarande är helt utomhus, plus att man kan hänga upp blommor och kulörta lyktor som jag ÄLSKAR. Det här såg jag på Ikea, och det tyckte jag om. 


 


Tyg och sånt kan man ju ha om man vill, men jag är annars nöjd med själva stommen. 




Och lyktorna är ju hela grejen. Att de är kulörta är tvunget, det förstår ni ju. Se så fint det blir!  

Av Helena - 3 maj 2012 19:06

Den senaste tiden har varit ett blurr av hemmadagar. Tomas har varit hemma i två veckor, och då blir det automatiskt att jag och Jackie inte hittar på så mycket som vi annars brukar. I lägenheten blev man tokig av att sitta hemma, men det är en helt annan sak nu med huset. När J sover brukar jag gå ut en sväng och påta lite, tvätta, plocka lite här och var, och det är så mysigt! Till veckan blir det väl som "vanligt" igen och då ska vi försöka hitta på lite roligheter. 


Finväder har vi i alla fall haft de senaste dagarna, och i tisdags kom Linnéa och Fredrik förbi och fikade lite kaffe och cheesecakerester sedan Valborg. Himla varmt och gött var det ute på framsidan.


     


Stella gillar i alla fall småbarn, till skillnad från..


 


...Levis!


Jag och Jackie åkte hem till Karin och Levis idag och fick golunch och fika, lyxigt! Men att säga att han var förtjust att träffa lillasyster vore nog att ta i..


    


Åh suck!


   


Levis och jag har en sak gemensamt: Vi gör oss inte på kort.




Ovido - Quiz & Flashcards