Alla inlägg under september 2011

Av Helena - 17 september 2011 13:45

Ja visst är det typiskt?! Halvrisig i halsen igen, skulle inte kalla mig sjuk, men det är klart irriterande. Vi har haft besök av Tomas kusin Christer och hans Annica, som kom med fina blommor och present till Jackie. Skulle snabb-baka en kaka att bjuda på, så slängde ihop en sockerkakassmet med kakao till en chokladkaka, och så rosa glasyr på. Sött och sött. Blev massor kvar såklart, typiskt, jag som måste dra ner på fikat  


Igårkväll var Maria och Oscar här. Vi gjorde snacks, kollade på Idol och spelade spel. Jättemysigt! Sällskapsspel är så underskattat, det är ju hur roligt som helst!


Har hittat en nytt hus förresten. I Bergsåker. Det ska vi åka och kolla på. Känns som att man mer och mer inser vad det är vi ska ha för något, och vad som är någon mening att kolla på över huvud taget. Vi har lärt oss mycket bara av de få hus vi tittat på. Det huset vi sett nu till exempel, en enplansvilla (= inga källarproblem eller dräneringsbehov), 3-glasfönster, direktverkande el MEN luftvärmepump och kamin, ganska litet men har ändå tre sovrum, två badrum och tvättstuga, hygglig tomt. Och garage med förråd. Man har insett nu att det är såna här grejer som betyder något, inte om det är nytt kök. Då kan vi hellre lägga våra egna pengar på att renovera invändigt, så får vi det dessutom som vi vill ha det. Till skillnad från huset i Ängom tex, där allt var fräscht invändigt men de stora grejerna utvändigt var kvar. Inte så kul tycker jag att lägga flera hundra tusen på sånt som knappt syns. 


Nu har lillan vaknat, ska ta och ge henne lite att äta och sedan ska nog jag och Tomas få lite lunch när han kommer från innebandyn. Ikväll ska vi gå till Dan och Sandra och umgås lite, det blir trevligt!

Av Helena - 16 september 2011 09:07

Fick en bra känsla när jag klev upp i morse. Fredag, solen skiner ute och jag och Johanna ska gå en sväng till Sofia och få lite behandlingar. Tror jag ska ta en massage  


Så här vackert var det utanför vår balkong. 


       


Gårdagen då, den utvecklade sig riktigt bra tillslut. Fick smarrig tacopizza och sedan födelsedagsfika hos Cissi och Algot. Jackie fick låna Algots leksaker, och jag insåg att vi måste skaffa lite grejer till henne. Lite pedagogiska leksaker sådär.


 

Läser bok. Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli.


                    

           



          


Nu försöker jag få Jackie att sova en stund. Det kan se ut så här.


 



Av Helena - 15 september 2011 10:20

Ursäkta franskan. Vaknade i gryningen (tror jag, svårt att säga om det verkligen var gryning eftersom det regnade. Tidig morgon var det i alla fall. Och pissväder.) av att Jackie stökade och bökade i sin säng. Lyfte över henne, ammade och somnade om. Hon har börjat med en ny grej där hon bara sover korta stunder på morgonen, och när hon vaknar till så liksom gråter hon. Bara under själva uppvaknandet, så fort hon vaknat till ordentligt är hon glad. Det är lite irriterande, speciellt med tanke på att hon förrut sov jättebra på morgonen = JAG fick sova på morgonen. Runt 07 började hon vakna till ordentligt, och när jag börjat förlika mig med tanken att gå upp så kommer Tomas in och upplyser mig om att vi haft inbrott i bilen i natt. Inte i vår bil, utan i mammas och pappas som jag lånat för att kunna åka ut till Cissi idag. Underbart. Bara att stoppa in J i en overall och skjutsa Tomas till jobbet, för att sedan möta upp mamma som farit till polisstation med gamla Bettan. 


Dessutom missade jag Boot Campen idag. Ja. Och Levis har kissat på min morgonrock. 


Men, nu ska vi plocka ihop oss och åka till Cissi och Algot i Bergeforsen. Vi hoppas att det här en en sådan dag som växer allt eftersom. 

Av Helena - 14 september 2011 16:02

Inte ofta man får med Jackie och Levis på samma bild, men om man är snabb så kan man hinna innan Levis har avvikit.


               

Av Helena - 14 september 2011 15:40

Blev medbjuden på fika av Johannas mammagruppskompis Elma igår på Boot Campen. Jättetrevligt! Så här ser våra dagar ut nu för tiden. Att vara mammaledig är världklass!


 

Sofie, Anna, Elma och Johanna med tillhörande Frans, Novalie, Liam och Meja. Elma bjöd på gofika, och Meja visade upp sina färdigheter. Jackie sov i vagnen, och det var ju duktigt det också, på sitt sätt.


   

                                          

    

Nu sover lilla J på balkongen i Voksipåsen som fått komma upp ur förrådet. Supermysigt! Ikväll ska hon vara med pappa, och jag ska ut och äta med mamma och Carro.

Av Helena - 14 september 2011 15:39

 

Planking!


 

Av Helena - 13 september 2011 17:56

Yes, idag var det premiär! Jag och Johanna satte på regnskydden och knatade upp till Fagerdalsparken för lite träning. Riktigt kul, och jobbigt, var det. Och blöt och lerig blev man också. Nu kör vi två gånger i veckan hela hösten, så är vi fit for fight sedan. Förhoppningvis. Tv4 och Dagbladet var där också, hittade inslaget på tv här. Jackie och Meja ligger i sina vagnar och myser där på slutet   Måste kolla dagbladet imorgon också, den fotografen var också och tog bilder på våra godingar. Annars inga bilder idag, dåligt! Men det var så tråkigt väder, så ville inte släpa med kameran. På torsdag kanske jag kan ta med den, men å andra sidan ska jag ju träna och inte springa omkring och ta bilder.. Vi får se hur det blir helt enkelt.


Av Helena - 12 september 2011 16:35

Idag var det alltså dags för Jackie att få sin första vaccination. Och SOM jag gruvat mig. Det var inte kul alls. Stackars liten blev superledsen när de stack henne, men det gick ju snabbt över. Det var rätt jobbigt för en annan också måste jag erkänna, nästan så att man tog till lipen när de stack henne. 


Vägde och mätte gjorde vi också, och vid tre månader är hon 60 cm och väger 5 710 gram. Ligger fortfarande precis på mittenkurvan och följer den precis, som hon gjort ända sedan hon föddes nästan. I hennes hälsokort ser det nu ut såhär:


110614   1 v     3 300 g

110620  2 v     3 500 g   51 cm

110629  3 v     3 860 g

110707  1 m    4 220 g   54 cm

110804 2 m    4 930 g   57 cm

110823 2,5 m 5 340 g   58 cm

110912  3 m    5 710 g   60 cm


Efter BVC mötte vi upp Johanna och Meja, gick hem och stekte korv och kokade makaroner till lunch. Sedan kom Linnea och Adrian, och det blev fika och prat prat prat. Jättemysigt! Jackie var lite svajig i humöret, förmodligen lite feber från vaccinationen, men inte så farligt. Gav henne en Alvedon utifall att, och sedan sov hon sött. 


Nu ska vi fixa mat, pappa borde droppa in när som helst!


 

Jackie tycker dock att det duger lika fint att äta på händerna. 



Ovido - Quiz & Flashcards