Alla inlägg under september 2011

Av Helena - 11 september 2011 22:08

Vi hänger i soffan. Jag, Tomas och Levis. Lillan sover sedan några timmar. Idag har vi bara varit hemma och grejat. Plockade upp några lådor från förrådet som vi har rensat, ska fortsätta med det i veckan och så får vi avrunda med en tur på tippen som det verkar. Sjukt vad mycket saker man samlar på sig. Ändå har vi bara flyttat två gånger innan vi hamnade här, och vi har ju aldrig bott särskilt stort.


Man sparar ju för mycket, det är ju där problemet ligger. Jag har exempelvis några fotoalbum med bilder från när man var yngre. Massvis med bilder på hästarna, och så de obligatoriska partybilderna (från gymnasietiden i mitt fall). En skillnad från nu, när man har digitalkameror och kan radera de sämre bilderna, var ju att då framkallade man hela rullen och satte sedan in varenda bild i albumet. Man slängde ju aldrig några kort, trots att 9 av 10 bilder såg för taskiga ut. Till och med kort där man själv såg ful ut sparade man. Skulle ju aldrig hända nu, inte en chans. Hur som helst, när jag har kikat i mina album så har det liksom känts lite bittersweet sådär. Det är kul, men man skäms samtidigt. Fjortisbilderna från fester och utlandsresor blir mindre kul och mer skämmiga för varje år. Kände att det var dags att rensa ut där också, så nu är alla kort med skrålande och alkoholstinna gymnasieelever väck. Endast sådana som man kan visa upp för folk utan att det är pinsamt är kvar. Och hästbilderna förstås. 


Nu är det läggdags. Imorgon ska Jackie få sin första vaccination, och jag gruvar mig! Man är väl fjåsig, men det gör ju så ont att de ska göra illa henne. Har köpt Alvedon i alla fall, ifall hon får feber efteråt. På eftermiddagen kommer Johanna och Linnea med respektive kotte, det blir kul! 



Av Helena - 10 september 2011 17:48

Vi är på väg till Linnea och Fredrik på middag. Tomas grejar sig, Jackie sover på balkongen i väntan på avfärd och jag packar ihop skötväskan. 


Igår var kul! Skönt att vara iväg för sig själv och bra fest. Kom hem vid 01 ungefär. Men märker att det inte är så lämpligt att dricka för mycket (inte för att jag gjorde det), för det är typ en miljon gånger bekvämare att amma på natten än att börja värma nappflaska och greja för att ge henne. 


Jaja, iväg med oss! 

Av Helena - 9 september 2011 17:01

 

Men det känns lite konstigt att vara ifrån liten.


 

Av Helena - 9 september 2011 11:01

Vi beställde riktiga hardcore arbetarbrallor med mamma och pappa. Eller jaktbyxor är det. Av märket Euro-Hunt. Jag känner mig stenhård.


 

Tomas har likadana, vi ska ha dem när vi målar hus, byter tak eller ligger på knä och anlägger rabatter.


Jag är lite sentimental idag. För tre månader sedan kom vi hem från BB med en liten yttepyttig varelse som skulle BO med oss och som vi förväntades ta hand om. Vi kände inte henne och hon kände inte oss, men på något sätt så visste vi att vi skulle älska de här lilla pyret mer än våra egna liv. Vi ägde inte längre oss själva, utan var helt i händerna på denna lilla underbaring.


 

Av Helena - 9 september 2011 09:59

Ja, som rubriken lyder så tänkte jag att det skulle kunna vara skönt för Jackie att sova ute på balkongen en stund. Har ju inte kunnat ha henne därute i sommar på grund av värmen, men nu kändes det som att det kunde funka. Klädde på henne en overall och myste till det i vagnen, konkade ut med henne och som belöning har hon sedan legat och skrikit och gormat. Tacksamt. Enklare att lägga henne direkt i sängen som jag brukar. Sova på balkongen fick till en början betyget anus av Jackie, MEN nu när jag sitter och skriver så har hon faktiskt somnat. Det var ju bra. Återstår att se om hon kanske sover lite längre ute i friska luften. Annars vete tusan om det är värt att krångla på, då får hon nog sova i sängen.


 

Tog en bild på henne där hon ligger och snusar, det ser bra gött ut.


Annars har vi precis kommit igång här hemma. Eller, vi har väl varit igång ett tag, men den första timmen på morgonen blir det aldrig så mycket med. Vi äter frukost, klär på oss, Jackie brukar ligga i babygymmet en stund medans jag plockar lite och bäddar sängen. Det tar ungefär en timme, sedan blir hon gnällig och då är det dags att gå och sova en stund. Där är vi nu, och jag tänkte passa på att städa. Ikväll är det fest med jobbet, och några kollegor kommer hit innan på en fördrink. Då vill man ju gärna ha det lite snyggt sådär. Bäst att sätta igång. Dessutom måste jag nog ägna en längre stund åt att försöka hitta något att ha på mig.. Har inte handlat några kläder på evigheter (och då menar jag verkligen evigheter, typ ett år). Under hela gravididteten så handlade jag bara några gravidplagg, det var inte så himla kul att shoppa då. Inte värt heller, för den delen. Och sedan har det ju varit sommar. Nu är det höst, och det enda jag har att ha på mig är några gamla kvarlevor från förra hösten. Det blir intressant.


Just det, ställde mig på vågen imorse. Har nu tappat typ 20 kilo sedan alldeles innan förlossningen. Glad är jag, men gladast är nog mina fötter. De hade det inte kul där ett tag    70,2 visade vågen på (jag bjuder på det), och det är nog typ två år sedan jag var under 70-strecket. Snart är man där igen, och då ska jag fira med en gräddtårta.


Hehe. Skoja.

Av Helena - 8 september 2011 11:27

- Sover hela nätterna. Somnar vid 20 och vaknar när Tomas går upp vid 5.30 Då brukar jag lyfta över henne till vår säng, amma, och så sover vi en stund till innan vi kliver upp runt 8.

- Ammar runt var tredje timme på dagen. Ibland oftare, ibland mer sällan.

- Sover ganska lite på dagarna, och har inte riktigt några rutiner där. En längre stund på förmiddagen brukar det bli, men sedan beror det på vad som händer i övrigt. Sover dock aldrig några längre stunder, absolut max en timme, men oftast 30-45 min.

- Har precis börjat ta nappflaska. Vi har inte testat ersättning än, utan pumpar ur mjölk till henne. Det går jättebra!

- Leker gärna i babygymmet eller sitter i babysittern.

- Sträcker sig efter saker och försöker greppa, men lyckas bara ibland.

- Jollrar väldigt mycket. När hon är pigg och mätt kan hon ligga långa stunder och prata med sig själv. Har också börjat jollra på nätterna när hon vaknar till, högt och ljudligt så att vi vaknar.

- De små fjuna längst upp på huvudet börjar få sällskap, men någon frisyr är det inte än på ett tag.

- Har precis börjat ha strl 62 i kläder.

- Sitter och står när man håller i henne, vill inte liggga på rygg i knät utan vara upprätt. När hon ligger på mage håller hon upp huvudet och bröstet utan ansträngning med stöd av armbågarna.

- Är oftast hur snäll och nöjd som helst, gråter eller skriker nästan aldrig.

- Somnar själv i spjälsängen när det är sovdags. Vi ger henne snutten och stoppar i nappen och går därifrån, sedan kan vi få stoppa in nappen någon gång, men oftast somnar hon själv efter några minuter.

- Hon tycker om att prata med oss, bästa stunden är på morgonen eller när pappa kommer hem från jobbet.

- Är en riktigt TV-junkie! Så fort TV:n är igång sitter hon som klistrad.

- Har snurrat runt några gånger, men verkar inte förstå hur man gör. Händer när hon ligger på mage och få rumpan åt sidan och kan hålla upp sig med handen, då tippar hon över.

- Dreglar rätt mycket.


 

Älskade Jackie. Det finaste jag någonsin sett.

Av Helena - 8 september 2011 10:41

Hipp hipp hurra, idag blir vår lilla tös tre månader! Bilder från igår.


 

        


Grymt bra med babygymmet tycker både jag och Jackie. Jag kan pula på med mitt och hon kan ligga själv och filura ganska långa stunder. Har börjat lägga henne på mage och låta henne ligga så en längre stund, det verkar hon tycka är kul. Är väl skoj att se världen från ett annat perspektiv kan jag väl tro, än att alltid bara ligga på rygg. Dessutom har jag blivit lite nojig att hon får så platt bakhuvud.


Medans hon låg och grejade fixade jag lite inför dopet.


         


 

Pyssligt värre! Kakorna tog typ 15 min, knappt att man kan kalla det bakning. Men hjärtana! Man kan säga att ambitionsnivån är på topp, men trenden är nog dalande tyvärr. Men väldigt söta saker fick jag till i alla fall, checka in småskorna.


 

Tänkte dekorera cupcakes med såna här sötingar. Om jag bara orkar göra tillräckligt många.


Dopet då. Datumet är ändrat till den 22 oktober. Jag har bokat in med han som ska sjunga och inbjudningarna ska vi få iväg snarast. Och så har jag ju börjat baka då. Lika bra, småkakor kan man ju frysa in.


Nu vaknade lillan. Återkommer.

Av Helena - 4 september 2011 21:26

Ännu en helg till ända. Vi har varit i Kramfors med Erika och Mauro, bott i Erikas föräldrars nybyggda hus. SÅ härligt med nya hus! Allting nytt och fräscht och precis som man vill ha det. Vore nåt. Sedan vi kom hem har Dan och Sandra varit förbi en sväng på lite fika, och vi har pratat hus, hus och hus. Jackie var en liten terrorist som varken ville vara vaken eller sova, och inte sitta hos någon annan än mig heller. Hon blir väl lite trött efter en helg med mycket intryck kan jag tro. Men ibland är det liksom svårt med tajmingen på vår lilla prinsessa. Hon var så trött så trött, så hon fick pyjamas och kvällsmat, och jag tänkte att nu är det bara att lägga henne så somnar hon direkt. Men icke. Pigg som en mört helt plötsligt. Sedan grinig igen, provar lägga henne, helt omöjligt. Halv-hysterisk och vill absolut inte ta nappen och slappna av. Märker sedan efter x antal försök att hon bajsat.. Oops. Byte och börja om från början. Då hade det ju gått så lång tid så då var det lika bra att ge henne lite mer mat. Men sedan somnade hon som en liten stock. Jaja, oftast går det lite smidigare till som tur är. 


Vi var och kikade på huset i Matfors igen i fredags. Pappa följde med och vi kunde identifiera följande behov: Dränering, byte av taket och fixa ventilationen. Ganska stora åtgärder alltså. Dessutom skulle man vilja göra köket, inte direkt men efter några år säkert. Känns inte aktuellt att betala utgångspriset alltså, men kanske om det kunde gå att få det till ett lägre pris. Hmm.. Jag tycker ändå om huset, det gör jag. Får väl avvakta och se om det kommer några bud till att börja med.


Nej, snart dags att gå och lägga sig. Slötittar på Casino Royale. Kung-rulle. Jag skulle kunna byta utseende med Eva Green varje dag i veckan.  

Ovido - Quiz & Flashcards