Alla inlägg den 1 januari 2012

Av Helena - 1 januari 2012 20:40

Snart snart snart får vi flytta in i vårt hus. SOM jag längtar! Nu när vi är på rätt sida helgerna tänkte jag börja plocka och packa så smått. Har en känsla av att det är mycket som kan rensas ut och slängas, det har vi varit alltför dåliga på vid de tidigare flyttarna. Vi har ju bara två veckor på oss att flytta och städa ur lägenheten dessutom, så jag vill gärna ha förberett så mycket som möjligt innan. Planen är att packa sånt som vi inte använder eller kommer att ha anvädning för på ett tag, typ julgrejer och sånt, och köra hem det till mamma och pappa. På så sätt borde jag kunna få hyffsat rent i förrådet och då har vi någonstans att ställa lådor sedan. Tänkte börja redan i veckan med julsakerna, som man redan är less på nu när julen är över. Tänkt att man blir så varje år. Först är det så mysigt och stämningsfullt, men så snart juldagarna är över och nyår dessutom passerat så vill man bara ut ut ut med alltihop. Det får bli veckans projekt; ut med julen och in med.. tulpaner kanske? 

                                                                              

Vårigt och fräscht!


Här har vi en riktig nyårsdag idag. Vi har varit hos Alex och Johanna och hämtat bil och saker, käkat pizza, blivit proppmätta och halvillamående, sovit på soffan i omgångar, ja, allt som hör till. Nu har lillan som somnade så snällt vid 19.00 vaknat och ligger och halvt jollrar halvt gråter i sängen. Jobbigt läge, hon är ledsen när hon ligger i sängen, men om man plockar upp henne kommer hon säkert att bli piggelin och ha jättesvårt att somna om. Vad skönt det vore om bebisar kom med instruktioner!

Av Helena - 1 januari 2012 10:15

Om man skulle tänka sig livet som en gummisnodd. Som sträcks och sträcks, och så tillslut så släpper man och då liksom snärter den till utav bara fan. Den där snärten skulle i så fall vara 2011 för oss. Året då allt hände. 


- Vi åkte till New York i januari, amaaaazing!

- Tomas gjorde klart sin utbildning under våren OCH fick jobb lagom till...

- ..våran dotter föddes!  

- Vi köpte vår första bil när vi insåg att vi inte fick plats med barnvagnen i Monicas lilla röda som vi haft fram till dess. Det, plus att startmotorn brann titt som tätt.  

- Vi köpte ett litet hus till vår lilla familj, och sålde vår älskade lägenhet.


Jag tror inte att 2012 kan toppa detta, men det känns ändå som att vi har ett fint år framför oss.


Igår kväll firade vi med fest hos Alex och Johanna. Traditionsenligt och för sista gången. Vi åt supergod mat; jordärtskockssoppa med prosciuttochips, oxfilé med potatiskaka och portvinssås och äppelkaka med vaniljsås. Till det drack vi gott vin och hade supertrevligt med våra goa vänner. Vid tolvslaget gick vi ut utanför huset och tände såna där pappersballonger som flyger iväg helt stillsamt och fint, och kikade på fyrverkerierna nere vid hamnen. 


Barnen då? De sussade sött (efter lite övertalning), nedbäddade i tvättstugan intill festlokalen. Vid 2.30 packade vi ner lilla stumpan i vagnen och traskade hemåt i nyårsnatten. 


Tack 2011, du har varit underbar!

Ovido - Quiz & Flashcards