Alla inlägg den 30 januari 2012

Av Helena - 30 januari 2012 20:25

Vi var ju på BVC idag och ÄNTLIGEN har Jackie gått upp lite rejält i vikt. 470 gram upp på tre veckor, alldeles utmärkt! Det blev ett litet hopp på kurvan också, hon var nere på näst nedersta kurvan, men ligger nu strax ovanför. Skönt!


Statusen nu:


12-01-30    7 mån o 3 veckor    7 600 g     68 cm 




Kladd-majan idag på lunchen  


Det har verkligen lossnat med maten senaste dagarna, nu har hon ätit nästan en hel burk (typ 1,5 dl) vid varje mål. Idag har hon ätit lasagne med grönsaker, pasta och köttfärssås till lunch och pasta med tomatsås och lite parmesan till middag. Middagen var samma som vi åt, men när jag fräst lök, champinjoner och vitlök och kokat upp med tomaterna så delade jag upp och kryddade olika. Jag och Tomas fick lite vin, kycklingbuljong, socker, salt och peppar, och Jackie fick en gräddskvätt, peppar och lite salt-fri buljong som jag hittat på hälsokosten. Kanon ju! Känns som att det finns massor med nya möjligheter när man kan använda buljong, det blir mycket godare mat då. Tänkte till exempel testa risotto. Blir nog bra. 


Imorgon ska vi ta bussen ut till Matfors och farmor och farfar. Vi tänkte kolla in rean på Pysens, och eventuellt hitta en overall till nästa vinter. Eller något annat, vi får väl se vad vi ramlar över. 

Ovido - Quiz & Flashcards