Alla inlägg den 8 januari 2012

Av Helena - 8 januari 2012 20:24

Jackieälskligen blir sju månader idag. Det firar vi med en statusuppdatering i vanlig ordning. 


- Sitta kan hon sedan länge, men nu är hon så pass stark att hon kan sträcka sig efter grejer, vända sig om åt alla håll och titta efter saker, sprattla med ben och armar etc. utan att ramla omkull. 

- Vi har ännu inte sett en tillstymmelse till någon form av krypning. Däremot lägger hon sig framåt när hon sitter upp och hamnar i någon form av krypläge, så att det ser ut som att hon tänker ta sig iväg. Men så hamnar hon på mage och kommer ingenvart ändå. 

- Äter bra, men är en liten tjej ändå. Matschemat ser ut så här:


5.00-7.00 Ammar i sängen

9.00 Välling

12.00 Lunch. Ca 1,5 dl mat + fruktpuré

15.00 Ammar

17.00 Gröt

19.00 Välling


Har dessutom börjat ge henne smörgås, rostbröd (orostat såklart) med leverpastej. Till exempel kan hon plocka med en sån när jag äter frukost, efter hennes välling. Det är mest för att hon ska få öva, det är inte så mycket som hamnar i magen. Dessutom ska vi byta ut grötmålet på kvällen till mat på sikt. Vår BVC-sköterska tyckte det var lika bra, eftersom hon tycker om mat och kanske måste få i sig mer. 

- Sover gör hon fortfarande helt otroligt bra. Nu var det längesedan hon vaknade på natten över huvud taget. Händer det stoppar jag in nappen så sover hon vidare. En riktig sjusovare är hon dessutom. Både igår och idag har hon sovit till 10.00 Brås på pappa tror jag. 

- Sover inte så mycket på dagarna längre. Idag blev det bara ett sovpass, men då sov hon ju som sagt väldigt länge på morgonen. Och gjorde tidig kväll. Mer normalt att hon sover två gånger om dagen. Strax före eller efter lunch, och så en sväng på eftermiddagen. 

- Pratar massor. Säger bababapapapbababa när hon är glad och uuuäääämaamaaa när hon är ledsen. Hmm. 

- Har blivit faschinerad av sina händer igen. Öppnar och stänger handen samtidigt som hon noga tittar och begrundar. Börjar nog förstå mer och mer att det är hennes och att de gör som hon säger. Hon håller i nappflaskan när hon äter välling, plaskar järnet när hon badar och tycker att det är jätteroligt att slå i bordskivan när hon sitter vid bordet. 

- Har haft barnvakt (farmor och farfar) för första gången. Gick super!


 


Dagens mysfia. Blev inga roligare bilder, är fortfarande seg. Men nu får det vara nog med sjukdom! Imorgon ska vi bada med Åsa och Lilly på Himlabadet. Första gången för oss, det ska bli skoj. 



Ovido - Quiz & Flashcards