Alla inlägg den 3 januari 2012

Av Helena - 3 januari 2012 21:04

När man varit gravid ska man passa sig för att göra sit-ups eller crunches. Detta på grund av att magmusklerna varit delade under graviditeten och sådana övningar främjar att de förblir delade. Typ. Dessutom tränar sit-ups enbart de yttre och inte de viktiga inre magmusklerna. Alltså gör man plankan istället. Världens bästa magövning!

Rak planka för raka magmusklerna..


   


och sned planka för sneda magmusklerna. 


Självklart finns det alla möjliga jättebra och tuffa magövningar! Den här till exempel tycker jag ser rätt grym ut. 



Men man måste inse sina begränsningar. Dessutom har jag ingen stång. 

Av Helena - 3 januari 2012 20:47

Hemma hos oss har vi en kvällsrutin som vi följer slaviskt. Den täcker in hela kvällen, från att Tomas kommer hem från jobbet och fram tills sovdags. Jackie äter gröt runt 17 och Tomas kommer hem. Tomas går på toa. Jag dukar fram maten (som alltså är förberedd innan, man är ju hemmafru). Vi äter i soffan och ser på TV. Samtidigt som vi äter och ser på TV fånar vi oss med Jackie som sitter på golvet och leker. Jackie blir trött, en tar henne och byter till pyjamas, den andra gör iordning välling. Jackie får välling och somnar sedan sött vid 19. Vi brygger kaffe och sätter oss sedan i soffan och dricker detta tillsammans med en chokladbit. Det är fint! Sedan röjer vi lite i köket och plockar där det behövs, tvätt eller liknande. Och så landar vi i soffan igen. För tillfället har Tomas ett nytt dataspel och jag har en ny bok, vilka håller oss sysselsatta tills vi gör natt. 


Det är en rätt skön rutin. Problemet är bara att den bygger helt och hållet på att en är hemma och kan göra alla nödvändigheter på dagarna, så att vi kan ägna kvällarna åt att softa. Jag inser ju att vi inte kan fortsätta på det här sättet när vi båda jobbar igen. När vi måste ägna kvällarna åt matlagning, städning, tvättning, handling och allmänt skötande av hus och hem. När vi måste växa upp och bete oss som riktiga vuxna.


Men för tillfället är det bra gött. 


Ovido - Quiz & Flashcards