Alla inlägg under januari 2012

Av Helena - 5 januari 2012 10:14

Gjorde du något 2011 som du aldrig gjort förut?

Massor! Var gravid och födde barn såklart. Gick ner 23 kilo, haha! Köpte bil och hus. På jobbet påbörjade jag en kurs för kommande chefer, kul! 


Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja, flera stycken, både gamla vänner och nya som jag lärt känna genom föräldragrupper och liknande. Johanna fick sin Meja, Cecilia fick Algot och Linnea fick Adrian, för att nämna några gamla godingar. 


Dog någon som stod dig nära?

Ja, min mormor. Hon fick inte träffa Jackie och det tycker jag är sorgligt. 


Vilka länder besökte du?

Vi var i New York i januari, sedan blev jag för tjock för att resa. Det var en oförglömlig resa dock. 


Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?

Inte egentligen. En resa till solen hade inte varit dumt, men i år lägger vi tiden och pengarna på huset. Jo, en sak. Att vara ute och njuta i sommar! Det blev det inte mycket av 2011, eftersom att Jackie var så liten. Sommare 2012 ska jag spendera varje ledig, solig sekund i trädgården. 


Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?

8 juni. Say no more. 


Vad var din största framgång 2011?

Att jag pallade en förlossning, haha! Att jag gick ner graviditetskilona, det trodde jag inte att jag skulle göra. Sedan Jackie föddes har jag fått ett annat perspektiv på livet och tillvaron, någon form av mental tillfredsställelse och ro har infunnit sig och gjort mig till en tryggare person. Det är en framgång tycker jag.


Största misstaget?

Hmm. Nej, kan inte komma på något. 


Bästa köpet?

Huset kanske? Annars barnvagnen. Den är en välanvänd och kär ägodel. Och bilen! 


Vad spenderade du mest pengar på?

Barngrejer. Helt klart. 


Gjorde någonting dig riktigt glad?

Min dotter. Att Tomas blev klar med skolan och fick ett jobb. Att vi fick köpa vårt lilla drömhus. Att lägenhetsförsäljningen gick bra. Nya och gamla vänner. Äh, det är ju massvis med saker! 


Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2011?

Svårt! Inga poppislåtar direkt, eftersom man inte varit ute i svängen i år. Däremot finns det låtar som påminner om Jackie, till exempel Nu har det landat en ängel, som vi hade på hennes dop. Den låten kommer att påminna om Jackie och hennes första år. 


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare! Men jag var ledsen också. I slutet av graviditeten hade jag sjuka humörsvängningar och var glad och ledsen om vartannat. När Jackie föddes blev det bara värre. Det var underbart att få barn, men också oerhört tufft och jobbigt. Under de första månaderna grät jag varje dag, av lycka, utmattning, frustration, you name it. Efter några månader gav det med sig, och nu är jag helt normal igen.   


Vad önskar du att du gjort mer?

Inte just någonting. Eller jo, jag hade velat sy mer på min symaskin. 


Vad önskar du att du gjort mindre?

Kollat på TV kanske. Det gör man alltid för mycket av? Och slösurfa på datorn. 


Blev du kär i år?

Kär i Jackie och mer kär i Tomas. 


Favoritprogram på TV?

Inte på TV, men några serier som vi sett i år och som jag ÄLSKAR är Entourage och Game of Thrones. 


Bästa boken du läste i år?

Svåårt! Jag läser så mycket böcker. Kan inte komma ihåg alla. Men jag läste mycket i våras när jag var trött och gravid och särskild när jag blev sjukskriven. Säkert var det något då som var väldigt bra. Just nu läser jag Sagan om Is och Eld av George R.R Martin, vilka är böckerna bakom Game of Thrones. Mycket bra! 


Största musikaliska upptäckten?

Barnsånger? Nej jag vet inte. Jag har lyssnat mycket på Adele på slutet, men skulle kanske inte kalla det en upptäckt.


Något du önskade dig och fick?

Ett friskt barn. 


Något du önskade dig och inte fick?

Ett hus med ett badkar. Vi har bara dusch i huset. 


Vad gjorde du på din födelsedag 2011?

Var i Vemdalen med Tomas, Dan, Sandra, Linnea och Fredrik. Fick paket och tårta till frukost  


Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Nej, det tror jag faktiskt inte. 


Vad fick dig att må bra?

Min dotter, min sambo, mina vänner och min familj. 


Vilken kändis var du mest sugen på?

Robert Pattinson igen, fick återfall efter Breaking Dawn. 


Vem saknade du?

Mina vänner som inte bor nära; Madde, Ante och Sara. 


De bästa nya människorna du träffade?

Oj, har ju träffat så många. Till exempel Åsa och Lilly som vi träffade på föräldrautbildningen, de har blivit fina vänner. 


Mest stolt över?

Vår Jackie. Vi pyser av stolthet både jag och Tomas. 


Högsta önskan just nu?

Att januari och februari ska gå fort så vi får flytta in i huset. Att det ska bli ett lugnt och skönt år med husfix, bebismys, träffar med vänner, promenader. Och lite god mat och ett glas rött kanske emellanåt. 

Av Helena - 4 januari 2012 20:15

Jackie fick lite backning på förra vägningen då hon inte gått upp så mycket i vikt, bara 160 gram på en månad. Idag var vi och vägde och mätte igen och tji fick vi som trodde att hon skulle ha gått upp massor, hon hade bara gått upp 200 gram. Attans. Hon som ätit så bra! Nu ska jag sluta amma till frukost och ge henne gröt istället, samt förstärka eftermiddagsmellisen med något, typ macka. Måste testa lite. Eventuellt kanske vi börjar ge mat till middag också, istället för gröt som hon får nu. Ny vägning i februari för att följa upp. Hon har nu hamnat på kurvan under snittkurvan, efter att ha legat på snittet ända sedan hon var kring en månad, så nu vill man se att hon inte fortsätter att dala.


Men uppdatering alltså.


2012-01-04      67 cm     7 130 g     Huvudomfång  41,5 cm 


 


                                                                            




Pigg och glad är hon i alla fall, lilla hjärtat.   

Av Helena - 3 januari 2012 21:04

När man varit gravid ska man passa sig för att göra sit-ups eller crunches. Detta på grund av att magmusklerna varit delade under graviditeten och sådana övningar främjar att de förblir delade. Typ. Dessutom tränar sit-ups enbart de yttre och inte de viktiga inre magmusklerna. Alltså gör man plankan istället. Världens bästa magövning!

Rak planka för raka magmusklerna..


   


och sned planka för sneda magmusklerna. 


Självklart finns det alla möjliga jättebra och tuffa magövningar! Den här till exempel tycker jag ser rätt grym ut. 



Men man måste inse sina begränsningar. Dessutom har jag ingen stång. 

Av Helena - 3 januari 2012 20:47

Hemma hos oss har vi en kvällsrutin som vi följer slaviskt. Den täcker in hela kvällen, från att Tomas kommer hem från jobbet och fram tills sovdags. Jackie äter gröt runt 17 och Tomas kommer hem. Tomas går på toa. Jag dukar fram maten (som alltså är förberedd innan, man är ju hemmafru). Vi äter i soffan och ser på TV. Samtidigt som vi äter och ser på TV fånar vi oss med Jackie som sitter på golvet och leker. Jackie blir trött, en tar henne och byter till pyjamas, den andra gör iordning välling. Jackie får välling och somnar sedan sött vid 19. Vi brygger kaffe och sätter oss sedan i soffan och dricker detta tillsammans med en chokladbit. Det är fint! Sedan röjer vi lite i köket och plockar där det behövs, tvätt eller liknande. Och så landar vi i soffan igen. För tillfället har Tomas ett nytt dataspel och jag har en ny bok, vilka håller oss sysselsatta tills vi gör natt. 


Det är en rätt skön rutin. Problemet är bara att den bygger helt och hållet på att en är hemma och kan göra alla nödvändigheter på dagarna, så att vi kan ägna kvällarna åt att softa. Jag inser ju att vi inte kan fortsätta på det här sättet när vi båda jobbar igen. När vi måste ägna kvällarna åt matlagning, städning, tvättning, handling och allmänt skötande av hus och hem. När vi måste växa upp och bete oss som riktiga vuxna.


Men för tillfället är det bra gött. 


Av Helena - 2 januari 2012 21:49

Fick ett infall och körde lite planka här på vardagsrumsgolvet. Men hjälp! Det var ju jättejobbigt! Puts väck var bålstyrkan jag byggt upp under hösten. Det här går inte. Det värsta med träning är att man måste fortsätta när man tycker att man är färdig. Alltså. Nu blir det plankan varje dag. Raka och sneda, 3*30 sekunder. Och armhävningar. Jackie fick en lekmatta i skumplast (eller vad det nu heter) i julklapp. Den fungerar även finfint som träningsmatta. Bra så. Då har vi inget att skylla på. Måste bara hitta en målbild så jag har något att sträva efter...


Ahh se där! Gamla Brittan, hon kan hon! 1 000 sit-ups gör (gjorde) hon tydligen om dagen. Men what?! Vet hon inget? Plankan är det som gäller, det vet ju varenda en. 


     


Min mage må vara vackert zebramönstrad efter att ha inkvarterat lilla tösen, men det är inte så mycket att göra åt. Platt ska den i alla fall bli! Eller ja. Plattare. 

Av Helena - 2 januari 2012 19:32

Jag och Jackie hade fastnat på en av Jennies bilder från juldagen när vi hade julfrukost hos Alex och Johanna. Jag snodde den rakt av. 


 


Vi har haft en riktig fixardag idag. Började med en promenad tillsammans med Åsa och Lilly, skönt att röra på sig. Jobbigt dock, glömde att byta till vinterhjulen på vagnen och det gick trööögt med strollerhjulen i den lilla snö som var. Halt var det också, höll på att dra världens vurp när jag kom hem. När vi kom hem bokade jag tvättstuga, körde in den av regnet dyngsura vagnen i torkrummet och brassade på fläkten för fullt. Smart av mig! Passade på att tvätta också. Sedan gick jag ner till förrådet och rensade i två timmar. Ja. Det var väl det. Men bra! Rensade ut massor. Nu har jag fått feeling, så ska fortsätta häruppe. Tomas börjar jobba imorgon och då kan jag härja fritt. Hehe. 


Nu mat. Fattigmansmånaden är inledd och på menyn står tonfiskgratäng. Vi får se hur det blir, jag tycker tonfisk smakar tråkigt. I bästa fall, oftast smakar det värre än så. 

Av Helena - 1 januari 2012 20:40

Snart snart snart får vi flytta in i vårt hus. SOM jag längtar! Nu när vi är på rätt sida helgerna tänkte jag börja plocka och packa så smått. Har en känsla av att det är mycket som kan rensas ut och slängas, det har vi varit alltför dåliga på vid de tidigare flyttarna. Vi har ju bara två veckor på oss att flytta och städa ur lägenheten dessutom, så jag vill gärna ha förberett så mycket som möjligt innan. Planen är att packa sånt som vi inte använder eller kommer att ha anvädning för på ett tag, typ julgrejer och sånt, och köra hem det till mamma och pappa. På så sätt borde jag kunna få hyffsat rent i förrådet och då har vi någonstans att ställa lådor sedan. Tänkte börja redan i veckan med julsakerna, som man redan är less på nu när julen är över. Tänkt att man blir så varje år. Först är det så mysigt och stämningsfullt, men så snart juldagarna är över och nyår dessutom passerat så vill man bara ut ut ut med alltihop. Det får bli veckans projekt; ut med julen och in med.. tulpaner kanske? 

                                                                              

Vårigt och fräscht!


Här har vi en riktig nyårsdag idag. Vi har varit hos Alex och Johanna och hämtat bil och saker, käkat pizza, blivit proppmätta och halvillamående, sovit på soffan i omgångar, ja, allt som hör till. Nu har lillan som somnade så snällt vid 19.00 vaknat och ligger och halvt jollrar halvt gråter i sängen. Jobbigt läge, hon är ledsen när hon ligger i sängen, men om man plockar upp henne kommer hon säkert att bli piggelin och ha jättesvårt att somna om. Vad skönt det vore om bebisar kom med instruktioner!

Av Helena - 1 januari 2012 10:15

Om man skulle tänka sig livet som en gummisnodd. Som sträcks och sträcks, och så tillslut så släpper man och då liksom snärter den till utav bara fan. Den där snärten skulle i så fall vara 2011 för oss. Året då allt hände. 


- Vi åkte till New York i januari, amaaaazing!

- Tomas gjorde klart sin utbildning under våren OCH fick jobb lagom till...

- ..våran dotter föddes!  

- Vi köpte vår första bil när vi insåg att vi inte fick plats med barnvagnen i Monicas lilla röda som vi haft fram till dess. Det, plus att startmotorn brann titt som tätt.  

- Vi köpte ett litet hus till vår lilla familj, och sålde vår älskade lägenhet.


Jag tror inte att 2012 kan toppa detta, men det känns ändå som att vi har ett fint år framför oss.


Igår kväll firade vi med fest hos Alex och Johanna. Traditionsenligt och för sista gången. Vi åt supergod mat; jordärtskockssoppa med prosciuttochips, oxfilé med potatiskaka och portvinssås och äppelkaka med vaniljsås. Till det drack vi gott vin och hade supertrevligt med våra goa vänner. Vid tolvslaget gick vi ut utanför huset och tände såna där pappersballonger som flyger iväg helt stillsamt och fint, och kikade på fyrverkerierna nere vid hamnen. 


Barnen då? De sussade sött (efter lite övertalning), nedbäddade i tvättstugan intill festlokalen. Vid 2.30 packade vi ner lilla stumpan i vagnen och traskade hemåt i nyårsnatten. 


Tack 2011, du har varit underbar!

Ovido - Quiz & Flashcards