Alla inlägg den 12 januari 2013

Av Helena - 12 januari 2013 13:52

Måste ju skriva någon rad om gårdagen också, dvs sista inskolningsdagen. Tomas lämnade vid 9.30, hon blev ledsen såklart, men inte i närheten av lika ledsen som i torsdags. Däremot ville hon ha både snutte och napp men det var väl okej. Vinkade i fönstret gjorde de också. Sedan hade de gått ut för första gången under veckan, men då hade det blivit lite mycket för henne så hon fick sitta i vagnen med napp och snutte och titta på de andra barnen. Då hade det gått bra. Hon är ju lite försiktig Jackie, haha!


Lunch hade gått jättebra, hon har fått byta till ett annat rum där det tydligen är lite lugnare runt bordet, vilket hon verkar gilla. Åt bra gjorde hon, och sedan hade hon somnat hur lätt som helst. Skönt att sovning funkar bra trots att hon inte är jättevan att sova i vagnen. Sedan hade hon käkat tre mackor till mellis = bra! Och när Tomas kom vid 14.30 lekte hon för fullt, och hann till och med peka på honom och säga "Pa-pa!" innan hon började gråta. Men bara en liten gråt den här gången, framsteg! 


Om man skulle summera veckan kan man väl säga att det bara gick utför måndag till torsdag, för att sedan bli en klar förbättring på fredagen. Skönt att det hann vända. Nu räknar vi med bakslag på måndag igen, men hoppas att hon ändå ska känna igen sig och känna sig någorlunda trygg. Hon kommer att gå ca 8.30 - 16 så länge jag jobbar 75 %, så får vi se vad som händer på tisdag när jag ska till Ludmila. Eventuellt kanske jag kan gå ner på 50 %, och då tänkte jag att hon kunde få gå typ 8.30 - 14.30 eller något ditåt. Vi vill gärna att hon ska gå så mycket som möjligt, fast inte heldagar, fram tills att bebisen kommer och det blir 15-timmarsvecka.


Nu har vi ganska nyss kommit hem ifrån Matfors, har kikat soffbord (hittade inget direkt) och fått lunch hos farmor och farfar. Jackie har inte sovit än, förrutom en liten stund i bilen. Hon ligger vaken i sängen och pratar med Kitty och Frank. Tomas har åkt på innebandymatch och jag ska chilla lite och torka av golven så vi har rent och fint tills ikväll. Åsa, Mats och Lilly kommer och käkar middag. Mysigt!

Av Helena - 12 januari 2013 08:33

Vi ligger i sängen och drar oss. Jackie har druckit välling, kollat på Pingu i min telefon, läst bok, och nu gömmer hon sig i vår garderob. Efter frukost ska vi åka en sväng till matfors för att handla mat och kolla på ett soffbord på EM.

Ovido - Quiz & Flashcards