Alla inlägg under januari 2013

Av Helena - 24 januari 2013 11:12

Hela familjen, inklusive Frank och Kitty, hade en stökig natt. Stackarna fick tillbringa natten i torkskåpet efter att ha åkt på Jackies kräkattack igår. Inte lätt för någon!


   


Som om det inte vore nog med kräkan så tog Jackie och bajsade ner sig TOTALT när vi tillslut kommit i säng mitt i natten. Bara att börja om. Som tur var klarade sig sängen den här gången, så det vara bara barnet som behövde saneras. 


Idag är det varken bättre eller sämre tror jag. Hon verkar ha ont i magen stundvis, men har inte kräkts nåt mer. Inte bajsat heller, vilket antagligen är det som behövs. Men vi kämpar på. Försöker peta i henne lite mat och vatten då och då, men hon är inte så sugen. Ris, fiskbullar och vätskeersättning står på menyn idag, och det är väl inte så roligt heller i och för sig. Nu sover hon i alla fall och jag ska försöka röja undan lite tvätt, äta lunch och börja städa lite.



Av Helena - 23 januari 2013 22:04

Nej, det bara fortsätter här hemma. Jackie var hemma med farmor och farfar idag så att både jag och Tomas kunde jobba, guld! Men när hon vaknade på eftermiddagen var hon så sjukt gnällig, och tillslut var hon helt galen, grinade och skrek om vartannat. När hon inte gjorde det så pekade hon på rumpan och på skötbordet och gnällde. Jag fattade ingenting, hon hade ju inte bajsat?! Efter en stund förstod jag ju dock att hon nog ville bajsa, men kunde inte. Ont i magen då, och förstoppad. Hon hängde som en liten apa runt halsarna på oss och trampade i knäet, och försökte verkligen bajsa, och skrek samtidigt. Så himla hemskt, hon hade verkligen superont. Tillslut fick hon till det litegrann, men jättehård i magen då. Hur som helst, jag stack iväg på tjejdejt (mycket trevligt) och Tomas nattade J. Sedan ringer han när jag precis har släppt av syrran och är på väg hem, då har Jackie vaknat och kräkts ner precis HELA sängen och sig själv. Kaos. 


Så i 1,5 timme har vi nu tvättat barnet, sängen och alla sängkläder, snuttar och nallar, tröstat barn och försökt söva ner barn UTAN annars obligatoriska snuttar. Ingen drömkväll. Men, nu sover hon som en stock, tvättmaskinen går och en svag doft av kräka har spridit sig i hela huset. Slutet gott, allting gott.

Av Helena - 22 januari 2013 19:36

Heelt slut idag. Jackie är fortfarande dålig, var till vårdcentralen på förmiddagen och läkaren konstaterade infektion och rejäl förkylning. Antagligen därför hon kräktes i helgen också. Dagisbaciller får man förmoda. Äter dåligt, är allmänt gnällig och grinig och inte sådär superkul att vara hemma med ärligt talat. Idag sov hon som tur var tre timmar mitt på dagen, så då var hon hyffsat pigg ändå när hon vaknade, även om det snabbt övergick i grin och gnäll vid minsta motgång. Lill-stackarn. Nu har hon fått både alvedon och någon utvidgande, slemlösande hostmedicin som läkaren skrev ut, så förhoppningsvis sover hon länge och är bättre imorgon. 


Själv börjar jag känna mig less på riktigt. Graviditeten är så sjukt påtaglig nu. Tycker det blivit stor skillnad, kanske för att bebis fixerat sig? Nu känns det verkligen som att det sitter något i vägen, mellan benen fast lite längre upp. Svårt att röra sig, hela tiden ilningar och stötar, och dessutom har jag börjat få låsningar i ljumskarna. Särskilt på kvällarna, rätt var det är viker sig bara benen och det gör superont och liksom drar i ljumskarna. Sjukt obehagligt. Är alldeles strax i det läget att jag bara vill att det ska vara över, hur ont det än kommer göra. Men är väl antagligen bra, då är man i alla fall motiverad till det är dags. Längtar!

Av Helena - 20 januari 2013 16:00

Idag har jag börjat packa små, små kläder som ska få följa med på förlossningen.

- 2 bodysar, samma som vi hade till Jackie
- 2 byxor, dito
- ny fin vit jumpsuit från Polarn
- Jackies gamla pyjamas
- strumpor och hjälmmössor
- overall att åka hem i har vi fått låna av Meja
- mössa för hemgång

Till mig själv har jag inte packat så mycket, blir vi där längre än planerat får Tomas åka hem och hämta mer prylar. Eller så bor jag i sjukhusrocken, gick bra sist. Nya mjukisdressen, några amningsplagg och underkläder är med i alla fall. Tomas ska få en t-shirt och ett par kallingar.

Av Helena - 20 januari 2013 12:07

Magsjuka is in the house!


Om det var någon rar själ som tänkt komma och hälsa på oss, tänk om. 


Jackie hade en riktigt skitdag igår. Började på morgonen med att jag oförsiktigt drog av henne pyjamaströjan så att läppen fastnade och såret gick upp. Sedan åt hon knappt någonting på hela dagen, sov som en kratta, hade lite feber mitt på dagen och rundade av med att kräkas upp middagen. Våra kvällsplaner blev inställda, men vi var vid gott mod ändå, för hon somnade och sov som en stock precis som vanligt. Ända till 9 imorse. Åt frukost, kräktes två gånger mer tillhörande städning och duschning. Och ja, sjukan är ett faktum.


Nu sover det lilla gullefjunet utmattat i sin säng. Jag håller tummarna att både jag och Tomas klarar oss från kräkningar. Vill INTE vara med om att förlossningen drar igång pga kräkningar, och att Tomas i så fall inte skulle få vara med pga egna sådana. Hua, hemska tanke. Nu ska jag leta fram handsprit.

Av Helena - 18 januari 2013 12:25

Japp, hemma idag också. Är själv betydligt bättre och hade egentligen tänkt pallra mig iväg till jobbet, men då stöp Jackie på huvudet här igårkväll och slog munnen ganska rejält. Nappen, som hon hade i munnen, gick sönder, och det blödde massor från någonstans i munnen. Obehagligt! Och hon var ju naturligtvis jätteledsen och rädd som de blir när de gör sig illa. Vi blev såklart superskärrade, men lyckades badda med hushållspapper och kallvatten såpass att vi kunde se att tänderna satt kvar. Antagligen så hade nappen slagit upp ett sår i tandköttet ovanför framtänderna, och där blöder man väl rätt mycket tror jag. Eller det verkar i alla fall så. Vi ringde 1177 och fick rådet att avvakta och uppsöka en tandläkare idag. Hon drack välling i alla fall, och somnade som vanligt. Sedan vaknade hon några timmar senare och var ledsen, med VÄRLDENS fläskläpp. Alltså, hon såg bedrövlig ut! Och verkade ha ont. Vi försökte få i henne alvedon men det gick sådär. Tillslut doppade vi nappen några gånger i alvedonen och lyckades få i henne i alla fall litegrann. Har hört att man kan liksom punktbehandla med flytande alvedon, så om det stämmer så fick hon väl i alla fall lite lindring på det onda. Sov hela natten sedan och såg helt normal ut när hon vaknade.


Men, alltså är jag hemma och vi har varit iväg till tandläkaren på förmiddagen här. Inga skador på tänderna vad de kunde se (inte så lätt att se iofs, Jackie var inte helt och hållet med på noterna). Känns bra ändå att vara noggrann och kolla upp och anmäla till försäkringsbolaget, så det finns dokumenterat OM det skulle bli något senare. Kom dessutom ihåg att teckna en gravidförsäkring. Bättre sent än aldrig, typ. Och så har jag anmält VAB till Försäkringskassan. Det adminsitrativa är mao klart, dags för veckostädning. 

Av Helena - 17 januari 2013 10:44

Jaha då var vecka 36 till ända. Innebär fyra veckor på dagen till beräknad födsel. Om två veckor är det inte för tidigt ens! Sjukt sjukt sjukt.


Något annat som är sjukt är mitt allmäntillstånd just nu. Fick ont i halsen igår som bara blev värre och värre, och tillslut vandrade det ut i öronen också. I kombination med magen och allmänt svårt att sova, plus att Jackie vaknade kl 5 så kan man väl säga att natten var ett litet helvete. Jag är alltså hemma idag. Hoppas på att klara mig från dunderförkylning, eller ännu värre och som jag kom på under nattens vakentimmar: svininfluensa! 


Lämnade en trött (no kidding) Jackie på dagis på förmiddagen. Hon grinade först lite, men sedan gick hon raka vägen till Barbro och hoppade upp i knäet, och sedan log hon åt mig när vi vinkade i fönstret. Fint! Gick raka vägen hem och la mig i soffan och sov en stund. Nu är jag hungrig. Ska leta igenom Netflix efter någon bra film, och så ska jag äta lunch framför den i soffan.

Av Helena - 16 januari 2013 22:00

.. om dagens hämtning. Det gick hur bra som helst! När jag kom satt Jackie med 3 tjejer till och en fröken och pysslade med någon slags omvänd pärlplatta (platta med massa hål, och så knappar med piggar som man stoppade i hålen), och var helt uppslukad! Hon kollade upp lite snabbt på mig, men reagerade knappt utan fortsatte plocka med de där knapparna. Måste köpa en sån där platta.. Sedan började hon babbla på som tusan, spexade medans vi klädde på oss och vinkade sedan hejdå till fröknarna innan vi gick. Skönt!


När vi kom hem kutade hon runt och grejade med alla leksaker, glad att vara hemma bland sina grejer som det verkade. Dock blir hon ganska snabbt trött när vi kommer hem, och hungrig antar jag, för det brukar bli rätt gnälligt precis i lagom tid för mig att laga middag. Lite stökigt har det varit att få ihop någon mat. Men, idag satte jag henne vid köksbordet med kritor och papper, och där satt hon i en hel timme och ritade och ritade. Pyssel verkar gå hem. Måste fixa lite mer i samma slag. Kändes som skönt för henne att ta det lugnt efter dagis och bara få sitta och plocka och greja, istället för att kuta runt som en tok och sedan krascha. 


Nu blir det sängen, har ont i både hals och öron och tänkte försöka sova bort eventuell förkylning. Nu.

Ovido - Quiz & Flashcards